Originalne ideje za uređenje kuhinje

by | 22 maja, 2018

Bilo da pravite veliku promenu ili ulepšavate kuhinju sitnicama, sveže ideje uvek su dobrodošle. Pametnije korišćenje prostora, upečatljiva kombinacija boja ili samo efektan detalj mogu napraviti veliku razliku.
Prostor ispod kosine obično je teško iskoristiti, naročito ako je u njemu potrebno organizovati kuhinju. Postavljanje kuhinjskih elemenata uza zid ispod kosine često je neizvodljivo zbog premale visine samog zida ili zato što na takvom mestu radna površina nema svrhu. Ukoliko imate sličan problem, rešenje bi moglo biti kuhinjsko ostrvo odmaknuto od zida toliko da ispod kosine dobijete prostor za obedovanje. Ono zahteva nešto više mesta, ali kao rezultat daje vrlo atraktivnu kuhinju, u skladu sa savremenim trendom otvorenog prostora.

PROČITAJTE I… Kuhinja kakvu želite


Još jedan način da spojite jednostavnost i vedar kolorit jeste da kuhinju u nekoj neutralnoj nijansi obogatite pojedinim frontovima jarke boje. Na koliko ćete ih elemenata staviti zavisi od veličine kuhinje, a neutralna boja ipak bi trebalo da ostane dominantna. Ukoliko je, pak, kuhinja dovoljno velika, možete uvesti i dve intenzivne boje.

Kao podsetnik, u kuhinji se često koriste ceduljice prikačene magnetima za frižider. Ipak, ako želite savremenije rešenje, slobodan zid premažite bojom koja stvara površinu table. On će vam poslužiti za ostavljanje poruka ukućanima, kao i za ispisivanje recepata ili dnevnog menija.


Za ugodan ambijent, biljke su poželjne u svakoj prostoriji u stanu. U kuhinji, najlogičniji i najzdraviji izbor jeste začinsko bilje, koje će vam istovremeno obezbediti ukusnije obroke i lepši prostor. Dovoljno je da saksije postavite na prozor – i već će sve izgledati drugačije. Ako želite da budete originalniji, ukradite predlog sa gornje fotografije.

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: bravacasa.rs