Ova topla boja za kuhinju dominira: Patlidžan boja

by | September 19, 2023
boja za kuhinju

Dok je paradajz crvena dominirala svetom dizajna enterijera tokom letnjih meseci, najnovija boja za kuhinju inspirisana patlidžanom je totalni trend ove jeseni.

Sve je u toplim, dubokim bojama vina povezanih sa patlidžanom, savršenim za stvaranje prijatnog osećaja. Međutim, kuhinja se čini najpopularnijom prostorijom u domu koja je usvojila najnoviji trend boja za 2023.

Kako postići tihi luksuz u kuhinji? Otmeni dizajn bez truda

Pogledajte u nastavku o kojoj boji se tačno radi, kao i kako da je unesete u vaš dom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vero Zadworna (@verozadworna)

Ova boja za kuhinju dominira: Patlidžan jesenji trend

Među dizajnerima enterijera, sve je veća popularnost u korišćenju tamnijih i dubljih nijansi.

Patlidžan boja za kuhinju iznenađujuće je raznovrsna i odlično funkcioniše u svakoj kuhinji. Ova vrlo glamurozna boja odiše dramom i sofisticiranošću, a takođe stvara topao i privlačan prostor.

Dizajner enterijera Kathy Kuo takođe primećuje boju inspirisanu patlidžanima kao snažnog kandidata za ideje jesenjeg uređenja, objašnjavajući:”Patlidžan je tako prirodan izbor za jesenji izgled u kuhinji, tako da nije iznenađenje da ova boja oslikava privlačan izgled ove sezone.”

“Patlidžan je istovremeno sofisticiran i zemljan, što ga čini stvarno šarmantnom bojom za vrhunski izgled kuhinje i predivna je kombinacija sa zlatnim detaljima”, dodaje dizajner.

Iako smo poslednjih nedelja videli porast trenda boja patlidžana, to svakako nije ništa novo u dizajnu enterijera i zapravo je boja koja je istorijski bila popularan izbor u tradicionalnim kuhinjskim idejama koja se može pohvaliti osećajem veličine.

To je veoma tradicionalna boja koja se vrlo često koristila u kuhinjama seoskih kuća. Ova bogata tamnocrvena deluje svuda i ima mogućnost da komadi nameštaja odaju veličanstveni utisak.

Patlidžan boja za kuhinju

Zahvaljujući nenaglašenim i zemljanim tonovima, boja patlidžana može se neprimetno integrisati u kuhinju. Iako može izgledati kao smela izjava, zapravo se može pohvaliti suptilnim i sofisticiranim izgledom koji promoviše osećaj topline. Stručnjaci za dizajn se slažu da odabir boje oko tople palete sa bogatim materijalima stvara upečatljiv izgled.

Uparite je sa eklektičnom mešavinom materijala poput mesinga, bogatog oraha i neutralnih tkanina kako biste se boja zaista istakla i bez napora stvorila upečatljiv izgled.

Ovaj trend bi savršeno upotpunio vaš dom ako imate drvene podove ili komade nameštaja u kuhinji. Zašto se ne bi odlučili za tamnoljubičaste abažure i ružičaste zavese kako biste izgradili osećaj topline?

Boja koja se slaže sa patlidžan bojom

Topla prirodna boja inspirisana patlidžanom najbolje izgleda ako u prostoriju dodate još toplih tonova. Za čist izgled, odlučite se za ukrašavanje neutralnim bojama, kao što je sivo- bela. Takođe možete eksperimentisati sa svetlijim toplim bojama, kao što je svetloroze, za razigraniji izgled kuhinje.


Miljana Momirović

ExcellentPhoto/GettyImagesPlus