Praktična kuhinja: Detaljan vodič za organizaciju

by | May 4, 2023
Praktična kuhinja: Detaljan vodič za organizaciju

Praktična kuhinja je osnovni prioritet prilikom uređenja doma, a u nastavku pogledajte na koje to stavke treba da obratite pažnju. 

 

Vodič za organizaciju vaše kuhinje

Praktična kuhinja: Raspored

Logičan raspored pomaže da se maksimalno iskoristi prostor, a ujedno treba da olakša čišćenje i održavanje, posebno u prostoriji kao što je kuhinja, koja se intenzivno koristi. Posebno se praktično pokazao tip kuhinje sa dve radne ploče jedne naspram druge, bilo da je reč o kuhinji u obliku slova U ili kuhinji sa ostrvom.

Vodič za organizaciju: Pristupačnost i oprema

Lak pristup opremi, skladištenju i odlaganju/recikliranju otpada pomaže u podsticanju dobrih navika. Kvalitet opreme koju koristite takođe utiče na vreme. Odabir multifunkcionalnih proizvoda i pribora koji štede prostor može smanjiti broj potrebnih alata – daska za sečenje koja se preklapa preko sudopera je dobar primer.

Materijali i završne obrade

Kvalitet vaših materijala i završnih obrada je fundamentalno razmatranje koncepta „lepota“. Korišćenjem kvalitetnih materijala koji lepo stare, kao što su drvo, kamen, keramika, staklo i nerđajući materijali, vaše okruženje može dobiti karakter tokom vremena. Izbegavajte plastiku i laminat jer se vremenom mogu degradirati i postati leglo bakterija.

Dobro promišljena strategija skladištenja je takođe neophodna za efikasnu kuhinju. Uverite se da sve ima svoje mesto i da se ne gubi koristan prostor.

Praktična kuhinja: Kvalitet pre nego kvantitet

Kvalitet se dugo pamti nakon što se cena zaboravi. Ulaganje u materijale i metode proverene vremenom koje odgovaraju njihovoj svrsi, umesto da se opredeljuju za moderne alternative. U velikoj meri se radi o izboru pravih alata za posao.

Fioke sa pregradama i otvorene police

One efikasnije skladište predmete i nude lakši pristup. Dodatni bonus je što se njihove ručke mogu koristiti kao kuke za peškire i rukavice za rernu. Ugrađene jedinice su tu za čistu estetiku uređaja. Osim što je praktično držati prednete koje svakodnevno koristimo nadohvat ruke, ograničen prostor će nas primorati da se ograničimo na zaista potrebne stvari i tako izbegnemo nagomilavanje nepotrebnih stvari u ormarićima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Borjana Božić

peshkov/gettyimages