Šarm neuparenih stolica

by | December 15, 2017

Nekada je trpezarijski sto sa stolicama u različitim bojama ili oblicima bio odraz siromaštva i nemaštine. Vremena se menjaju, a sa njima i trendovi u enterijeru. Originalnost i želja da se ima „nešto drugačije“ dovela je do ovog stila, koji se može svesti pod eklektičan.

Ako ne znate kako da razbijete jednostavnost uređenja vašeg doma, nastojite da on izgleda toplo i udobno, ili jednostavno želite da pratite trendove – kombinujte različite stolice u trpezariji. Dizajneri enterijera smatraju da nema ništa dosadnije od istih stolica oko trpezarijskog stola, te da većini stanova nedostaje lični pečat i dinamičnost. Raznolikost o kojoj oni pričaju možete dobiti na nekoliko načina – kombinovanjem svih različitih stolica, ili zamenom samo nekoliko komada: recimo, onih koje stoje na čelu ili na jednoj strani stola.

Naravno, bitno je da sve budu u istom stilu jer, ipak, šest stolica različitog stila i od različitih materijala neće izgledati lepo. Ako koristite drvo, onda kombinujte različite modele stolica od drveta. Isto važi i za plastične i tkaninom prekrivene stolice. Neki koriste isti model u raznim bojama, a neki stolice u istoj boji ali raznih modela. Veoma je bitno da pazite na njihovu visinu kako bi svi za stolom sedeli na istom nivou, kao i na to da nasloni stolica budu slične visine.

Odličan način za uštedu novca jeste recikliranje starog nameštaja. Kupljene polovne, dobijene na poklon ili pronađene na starom tavanu – uz malo truda i uloženog vremena, ove stolice dobijaju novo ruho i postaju predmet trendi kombinacije u trpezariji. Što različitije teksture i nasloni čine veću nepodudarnost, a samim tim i ostvaruju bolji efekat.
Buntovnicima i onima koji vole da pronalaze ravnotežu i povezanost u naizgled nespojivim stvarima, ovaj stil i te kako odgovara. Kapriciozan dodir šarma rasparenih stolica u prostoru čini enterijer više ličnim i daje mu identitet koji nikad ne postaje dosadan.

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: Thinkstock, Pinterest

 

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRTATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs

Članak se nastavlja posle reklama

Tags: