Četiri saveta za modernizaciju vaše male kuhinje

by | September 5, 2023
Četiri saveta za modernizaciju vaše male kuhinje

Ako imate malu kuhinju, ne znači da ne možete da je modernizujete. Pratite naše savete kako biste uneli dašak savremenosti u ovu važnu sobu u vašem domu.

Saveti za unapređenje male kuhinje

1. Izbor pravih boja za zidove

Prvi korak ka uspešnoj modernizaciji vaše male kuhinje je izbor boja za zidove. Boje će biti prvi vizuelni element koji će privući pažnju. Budući da moderni stil podrazumeva minimalizam, izbegavajte kombinaciju previše različitih nijansi. Ograničite se na dve ili tri boje koje će se koristiti na zidovima, nameštaju, podu i kuhinjskim dodacima. Neutralne nijanse su uvek popularne, ali možete dodati i jedan jarki akcenat na delu zida ili na pločici, kako biste uneli energiju u prostoriju, ali ne preopteretili je.

2. Izaberite skromne materijale za nameštaj male kuhinje

Što se tiče materijala, imate mnogo opcija koje će istaći moderni izgled vaše kuhinje. Nameštaj od melamina ili lakirane iverice, površine od škriljca ili betona, matirano staklo za određene delove nameštaja ili čak sirovo drvo da naglasi toplinu prostora. Važno je da se držite glatkih površina i možete čak razmotriti opciju kuhinjskog nameštaja bez ručica, što daje izuzetno elegantan izgled.

Ograničite ukrasne elemente kako biste očuvali prostor

Vaša mala moderna kuhinja će se odlikovati jednostavnošću. Nema mesta za suvišne dekorativne dodatke. Ograničite se na osnovne elemente i nekoliko pažljivo odabranih komada kao što su dizajnerska lampa, uokvirena crno-bela fotografija ili lepa zelena biljka. Ovo će doneti toplinu prostoru i pridružiti se trenutnim trendovima u uređenju interijera, a istovremeno ćete sačuvati savremeni stil kuhinje.

Obratite pažnju na kućne aparate da biste dobili stil

U modernoj kuhinji, veći kućni aparati će biti diskretni sa fasadama u tamnim tonovima, ili će biti skriveni iza vrata, kao što je slučaj sa frižiderom, ili smešteni u ormariću za rernu i mikrotalasnu kad god je to moguće. Ako su aparati vidljivi, možete preferirati nerđajući čelik za njih, jer je vremenski bezvremen i uvek elegantan. Mali kućni aparati mogu se lako izabrati u modelima koji će biti izloženi na radnoj površini, sa jednostavnim dizajnom.

Ukratko, da biste postigli izgled moderne kuhinje, težite maksimalnoj jednostavnosti kako biste postigli trendi izgled.


Borjana Božić

in4mal/gettyimages