Savremene ideje za male kuhinje: Više prostora i stila

by | August 8, 2023
Savremene ideje za male kuhinje: Više prostora i stila

Bilo da spremate zdrave porodične večere, sedite oko ostrva sa prijateljima ili ponovo reorganizujete svoj ograničeni prostor za odlaganje, verovatno provodite puno vremena u kuhinji.

Šest ideja za male kuhinje

Samo zato što je vaša kuhinja mala, ne znači da mora da deluje malo. Da biste iskoristili svoj prostor na najbolji način, pripremili smo najbolje ideje za uređenje male kuhinje – bez obzira na to da li je vaš stil modern, tradicionalan ili rustičan.

Čak i ako planirate redizajniranje sa ograničenim budžetom, zaslužujete kuhinju koja je funkcionalna i stilizovana. Iskoristite svaki ćošak, oslobodite radne površine od nereda i ukrasite prazne zidove. Dok istražujete ovu galeriju fotografija sa idejama za uređenje male kuhinje, pronaći ćete brza i pristupačna rešenja kao što su postavljanje ogledala da stvore iluziju većeg prostora, kombinovanje jarkih boja za osveženje enterijera i dodavanje polica.

Uključili smo i savete za odlaganje u kuhinji koji će održavati vaše radne površine čistim i urednim. Ako razmišljate o potpunom renoviranju, ubacili smo i DIY projekte kao što su pronalaženje nove boje za farbanje kuhinje, postavljanje odvojenog bara ili zamena šik pločica za zidnu oblogu.

Dodajte elegantne otvorene police

Okačite otvorene police sa plafona ili postavite držač visoko na zidu da biste dodali visinu i stvorili iluziju većeg prostora. Istovremeno, dodatno odlaganje će smanjiti nered na radnoj površini.

Hrabro na vrhu, neutralno na dnu

Evo jedanig šaljivog načina da vaš prostor deluje više vertikalno: birajte svetle gornje ormariće. Šta više? Ova moderna kuhinja ima dvostruko postavljene ormariće za obilje prostora za odlaganje. Zadržite neutralne tonove na dnu da biste stvorili kontrast.

Uvedite bar 

Šik i moderan detalj jednako koristan i za kolekcionare raznih pića. Idealan je za druženja koja organizujete i čini vaš prostor vrlo otmenim.

Iskoristite uglove male kuhinje

Naučite da radite sa prostorom koji imate korišćenjem svakog ugla i ćoška. Ako je vaša stvarna kuhinja mala, može postojati mali ćošak ili neugodna niša koja se može preurediti u dodatni kuhinjski prostor.

Sakrijte sudomašinu

Za one od nas sa ograničenim prostorom za odlaganje, sudomašina može zauzeti polovinu kuhinje. Ako želite postići čist i jednostavan estetski izgled, postavite sudomašinu da se besprekorno uklapa ispod radne površine.

Postavite zidnu tablu sa kukicama

Obojite zidnu tablu u veseloj nijansi da biste stvorili tačku fokusa. Kada je postavite, učinite je korisnom sa nekim od vaših neophodnih kuhinjskih stvari – merilice za kuvanje, drvene kašike, liveni tiganji i još mnogo toga.

Uz ove savete i ideje, vaša mala kuhinja može postati omiljeni deo vašeg doma. Bez obzira na ograničen prostor, iskoristite ga na najbolji mogući način i stvorite funkcionalan i stilizovan kutak za pripremu hrane i druženje.

Borjana Božić

in4mal/gettyimages