Stilovi u trpezariji

by | May 24, 2018

Uređenje unutrašnjeg prostora dosta se menjalo kroz istoriju i uglavnom je bilo određeno načinom života, imovinskim stanjem, društvenom pozicijom i sl. Danas je malo drugačija situacija i sve zavisi od korisnika prostora – šta oni vole i gde se osećaju najprijatnije.

Uređenje trpezarije

Generalno, možemo govoriti o više osnovnih stilskih tendencija u čijim okvirima se nalazi još dosta varijacija na svaku temu, ali svakako osim modernog, najviše viđamo prostore uređene u retro, industrijskom i tradicionalnom stilu. Koje detalje treba da izaberete za određeni stil, pogledajte na sledećim stranama.

POGLEDAJTE I… Elegantnu trpezariju

MODERNI RETRO
Meki, zakrivljeni oblici, drveni detalji i dominacija prijatnih sorbetnih boja svakako su asocijacija na retro stil, enterijere iz perioda od pedesetih do sedamdesetih godina prošlog veka. Ovaj stil je i danas veoma popularan ali, naravno, u nešto izmenjenoj varijanti. Naime, i dalje su prisutne pastelne boje i drvo, ali često ih vidimo u kombinaciji s moderno dizajniranim detaljima poput lampi, tepiha, komoda…
POGLEDAJTE I… Kako izgleda savršena trpezarija

INDUSTRIJSKI STIL
Reciklirani industrijski elementi, palete, otpadno drvo, čelik i gvožđe – fabrički šik savršen je za sve individualiste koji ne vole uniformne prostore. Robusni ormari, metalne stolice i stolovi, kao i aluminijumske lampe unose originalan i urban pečat u prostor. Tragovi vremena i dugogodišnje upotrebe na predmetima ovom stilu su i te kako poželjni jer iza njih stoji neka priča. Pažnja: nameštaj u industrijskom stilu nije uvek rezervisan za penthause ili prostore u potkrovlju, ali u malim stanovima zahteva dobro planiranje.

OSTATAK TEKSTA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs