Tapete u kuhinji: Lako do elegantne kuhinje

by | May 3, 2023
Tapete u Kuhinji

Kada vam ponestane ideja za dekoraciju kuhinje, setite se da su tapete u kuhinji odlično, moderno i lepo rešenje. 

Tapete u kuhinji su savršen način da bez mnogo ulaganja stvorite lepu i toplu atmosferu koja će vas inspiritsati. U ovom tekstu možete pročitati više o tome kakav dizajn je moderan i koji su najbolji načini za postavljanje tapeta.

Tapete u kuhinji: Lako do elegantne kuhinje

Tapete nose stil u kuhinju

Kao i u svim drugim prostorijama, tapete su zadužene za definisanje stila. One su u stanju da svojom dekorativnošću u kuhinju unesu klasični dodir, ali i modernu ili romantičnu atmosferu.

Jednostavne tapete

Jednostavne tapete u dve boje kakve biste možda stavili u kancelariju ili hodnik mogu biti odličan izbor za kuhinjske zidove. Ovakve tapete će uneti toplunu, a ipak neće narušiti harmoniju.

Tapete u kombinaciji sa dekorativnim lajsnama ili lamperijom

Ovo je sjajno rešenje za sve one koji se plaše da će tapete u kuhinji imati preveliku dekorativnu snagu i da će “pojesti” prostor. Donji deo zida obložite dekorativnim lajknama ili lamperijom u neutralnoj, svetloj boji, a gornji deo zidova dekorišite tapetama.

Boje tapete treba da se slažu sa bojama kuhinjskih elemenata

Ako budete birali tapete u skladu sa ostalim bojama koje preovladavaju u kuhinji, nećete rizikovati da u vašoj kuhinji bude previše različitih boja.

Klasična dekoracija

Na primer, motivi medaljona su savršeni za sofisticirani stil kuhinje. Osim toga, tradicionalne pruge, cvetovi i geometrijski oblici su neki od klasičnih dezena koji će učiniti da vaša kuhinja dobije poseban sjaj.

Tapeta kao alat za ujedinjenje prostora

Ukoliko je u vašem domu kuhinja spojena sa trpezarijom i dnevnom sobom, tapete vam mogu pomoći da ih vizuelno ujedinite i produbite prostor.

Tapete u kuhinji koje stvaraju kontrast

Ovo je još jedna prednost kada je u pitanju dekoracija tapetama. Svi znamo kako su kontrasti privlačni i dobrodošli u dekoraciju doma. Bilo da je dezen tapete sam po sebi kontrastan ili je tapeta u kontrastu sa nameštajem, ovo je odličan način za dekoraciju.

Osećaj topline

Kada je kuhinja mala, bela i u njoj preovladavaju hladni komadi nameštaja napravljenih od metala ili mermera, tapete su tu da unesu toplinu.

Birajte svetlije nijanse

Tapete mogu odvući svu pažnju na sebe i odlične su za skrivanje nekih mana u dizajnu enterijera. Iako one mogu imati čak i crne dekorativne elemente, bitno je da svetle nijanse preovladavaju kako ne biste izgubili na svetlosti.

Kako se vama dopadaju tapete u kuhinji, da li biste se usudili na ovu smelu i efektnu dekoraciju?


Jovana Jevtić

Тодорчук Екатерина/Getty Images Plus