Kako postići tihi luksuz u kuhinji? Otmeni dizajn bez truda

by | September 14, 2023
tihi luksuz u kuhinji

Novac priča ali bogatstvo šapuće. Tihi luksuz u kuhinji odiše skupocenim izgledom ali bez mnogo truda, dekoracije i glamura. Ovi detalji su ključni.

Kako postići tihi luksuz u kuhinji? Otmeni dizajn bez truda

Kvalitetan dizajn po meri

Pri dizajnu kuhinje, uvek je vredno uložiti u kvalitetne materijale, posebno kada je napravljena po meri. Ovo će obezbediti da kuhinjski elementi budu izdržljivi ali i da ne izgube svoju lepotu tokom godina.

Zanimljivi materijali, kao što su prednja vrata kuhinjskih ormarića sa metalnim detaljima ili sa staklenim panelima, mogu izgledati prelepo. Kombinacija kože, mermera, drveta i stakla dodaje još jednu notu luksuza i prave veliku razliku u izgledu kuhinje.

Važno je zapamtiti da kuhinja po meri ne mora da znači i skupo. Na primer, možete odabrati standardne kuhinjske elemente, ali zatim odabrati neverovatan mermer za svoje ostrvo. Čak i jednostavna promena ručki ormarića može učiniti da se kuhinja oseća potpuno autentično.

Tihi luksuz u kuhinji

Sasvim luksuzne kuhinje nikada ne bi trebalo da budu lišene glamuroznih elemenata – samo se pobrinite da nisu mnogo upečatljivi jer u suprotnom može izgledati kič.

Osvetljenje kuhinje je važno. Postavlja raspoloženje i vodi oko po sobi. Uzmite u obzir i prirodnu svetlost jer vam možda veliko akcentno osvetljenje nije neophodno. Umesto toga, postavite ambijentalno osvetljenje koje će uspostaviti pozitivno raspoloženje tokom večere sa porodicom.

Iako je kuhinja funkcionalan prostor, to ne znači da ne može imati ličnost i stil. Ne plašite se eksperimentisanja i rizika – ponekad najlepša dekoracija uopšte nije napadna.

Kako da vaša kuhinja izgleda luksuzno: 7 lakih promena

Reljefni elementi

Reljefne završne obrade zadovoljavaju čula i uvode vizuelni stil u prostoriju, ali ih koristite pažljivo ako želite da postignete izgled otmene kuhinje.

Rebraste površine koje se sada nalaze na staklu, sudoperima, ormarićima i kuhinjskim pozadinama stvaraju talase u dizajnu luksuzne kuhinje. U savremenim kuhinjama, rebrasti obrasci mogu da se koriste da obezbede dubinu – dovoljno da dodaju karakter, uz zadržavanje jednostavnosti potrebnu za rad u modernim dizajnima.

Izbočene površine hvataju svetlost, stvarajući duboke senke i teksturu u prostoriji, a posebno su efikasne kada su postavljene na jednostavan beli prostor.

Jednostavni skandinavski dizajn

Dajte prioritet korišćenju tradicionalnih materijala na nove i uzbudljive načine kada dizajnirate otmenu kuhinju.

U skandinavskim kuhinjama, trodimenzionalne površine koje se pomeraju sa svetlom donose moderan obrt drvetu u kuhinji. U kombinaciji sa glatkim vratima sa ravnim prednjim delom i oštrim belim, tankim vertikalnim drvenim letvicama daju teksturu i dubinu, povećavajući napetost i harmoniju u prostoru.

 

Miljana Momirović

Victoriia Kovalchuk/GettyImagesPlus