Transformacija kuhinje: Pogledajte kako izgleda pre i posle dodavanja otvorenih polica

by | July 17, 2023
Transformacija kuhinje: Pogledajte kako izgleda pre i posle dodavanja otvorenih polica

U mnogim sjajnim pre i posle projektima, možete videti da nijedna kuhinja nije sasvim beznadežan slučaj.

Čak i ako ne možete da radite trajno renoviranje, uvek možete dodati barski sto, unaprediti neki uređaj, eksperimentisati sa samolepljivim papirom na različitim površinama, zameniti okove ili čak celokupna vrata na kuhinjskim elementima kako biste stvorili sofisticirane otvorene police.

Kreativna transformacija kuhinje: Male promene za lepši ambijent

To je bila ideja koju je imala dizajnerka kada je rešila da modifikuje kuhinju u svom stanu. Prostor je već bio prilično lep, ali je želja bila da se dodatno oplemeni prostor.

Pre i posle: Kuhinje koje su doživele neverovatnu transformaciju

Transformacija kuhinje: Pre

Koristeći ivericu, daske, kit u boji drveta, drvofiks, šmirglu, ekserčiće, prirodni lak za drvo i samolepljivu tapetu, dobili su se prelepi rezultati transformacije. Promena je započeta merenjem postojećih polica, a zatim su napravljene police od drveta istih dimenzija. Iverica je pričvršćena lepkom za drvo i popunjene su sve rupe od ekserčića kitom u boji drveta. Nakon dosta brušenja i lakiranja, dobio se sjajan krajnji rezultat.

Kuhinja posle transformacije:

Postoji nekoliko razloga zašto je ovaj projekat izuzetno lak za izvesti. Prvo, korišćenje osnovnih materijala poput iverice i dasaka čini ga pristupačnim i jednostavnim za pronalaženje potrebnih materijala. Ovi materijali su takođe laki za obradu i mogu se jednostavno seći i oblikovati čak i ako niste iskusni majstor.

Drugo, upotreba samolepljive tapete umesto farbanja ili dodavanja pravih pločica na pozadinu ormarića znatno olakšava posao. Samolepljiva tapeta je jednostavna za postavljanje i može se lako ukloniti bez oštećenja površine.

Treće, upotreba postojećih potpornih čivija za police značajno smanjuje napor i vreme potrebno za instalaciju novih polica. Ovo je praktično rešenje koje ne zahteva dodatno bušenje ili oštećivanje kuhinjskih elemenata.

Konačno, projekat otvorenih polica je veoma prilagodljiv i omogućava vam da dodate lični pečat svojoj kuhinji. Možete odabrati različite boje i dezen tapeta, odabrati željenu nijansu laka za drvo i osmisliti postavku polica prema sopstvenim potrebama i stilu. Ovo čini projekat izuzetno zabavnim i kreativnim iskustvom za svakoga ko želi da osveži svoj prostor bez velikih troškova i trajnih promena.


Borjana Božić

brizmaker/gettyimages