Trendovi u enterijeru kuhinje za 2023.

by | January 23, 2023
trendovi u enterijeru kuhinje za 2023

Protekla godina je bila uzbudljiva kada je su u pitanju trendovi u enterijeru kuhinje. Koketirali smo sa artdekoom, hvatali se u koštac sa barbikorom, vratio se i krzneni tepih, a onda su nas boje povele ka novom maksimalizmu. Sada, tokom 2023, vreme je da vidimo kako se, nakon niza godina, zaboravlja na trend belo – bež i okreće neki sasvim novi list u dizajnu kuhinje.

Trendovi u enterijeru kuhinje za 2023.

Boje

Posle godina nepojavljivanja, belih i mesinganih pozadina koje su postajale pomalo depresivne, počinjemo da uživamo u bojama. Žuta, bela sa cvetnim dezenom, duboke zelena i plava – to su boje kako kojima treba da težite u 2023.

Rezbarije

Čini se da su urezani detalji ponovo u modi. Rezbarije su na svemu, od motiva na prednjoj strani fioke do zidnih obloga, ovaj ugodan dizajn dodaje toplinu i teksturu koja je smela, a da nije previše vizuelno bučna.

Dvostruka ostrva

Uvek postoji taj kratkotrajni trend koji je opstao na čistom senzacionalizmu, da li je to u 2023. trend duplih ostrva? Čini se da se sve ćešće dizajneri odlučuju za dva paralelna, umesto jednog ostrva – jedno za pravljenje hrane, drugo za okupljanje gostiju.

Šestougaone pločice

Pločice se vraćaju na velika  vrata, kako na podovima, tako i na zidovima. Klaisčne bele ili one šestougaone, a možete se i igrati stilovima: probajte nešto organsko i zanatsko. Uparite bogate drvene ormare od tikovine ili oraha sa teksturiranim pločicama i nećete zažaliti.

Vintage

Ljudi pronalaze nove načine da poštuju stare stvari u svojim domovima, pa su tako novi trend komadi iza kojih postoji neka autentična priča. Nije potrebno samo da obnovite komad, dajte mu potpuno nov izgled – iskombinujte ga sa modernim detaljima.

 


H. Dunđerov

Follow the Flow/GettyImagsPlus

Tags: