Trendovi uređenja kuhinje za 2023: Obratite pažnju na ove predloge!

by | November 15, 2022
trendovi uređenja kuhinje za 2023

Od ukrasnih ploča do pločica i ormara, ovo su trendovi uređenja kuhinje za 2023.

 

Trendovi u dizajnu enterijera mogu biti prevrtljiva zver. U jednom trenutku su to betonski podovi i otvorene police, u sledećem su to šareni kuhinjski ormarići i elegantne mermerne ploče. Iako smo svi za dugovečniji (i održviji) dizajn, postoji nešto što treba promeniti da bismo bili u toku sa trendovima. Naročito kada je u pitanju  kuhinja, koja je verovatno srce svačijeg doma.

Članak se nastavlja posle reklama

Kao što smo otkrili,kada su trendovi u dizajnu enterijera za 2023. u pitanju, zajednički životni prostori poput kuhinje prolaze kroz svojevrsnu renesansu. Kamene klupe i dalje su popularne kao i uvek, ali dizajneri kuhinja primećuju priliv tradicionalnijih i „primorskih baka“ vibracija koje se provlače. Od prelepih mermernih završnih obrada na kuhinjskim ostrvima, do potpunog odstupanja od onih nekada sveprisutnih potpuno belih kuhinja, postoji pritisak za više boja, mešanih materijala i razigranosti za 2023.

Trendovi uređenja kuhinje za 2023.

Recite “ne” skroz belom

Članak se nastavlja posle reklama

Može li minimalizam biti na zalasku kada je popularnost u pitanju? Skoro svaki dizajner enterijera sa kojim smo razgovarali predvideo je kraj potpuno bele kuhinje. Iako je svakako sveprisutan trend, ako ste i dalje obožavatelj opuštenog, belog na belom stilu, dizajneri predlažu topliji pristup.

Članak se nastavlja posle reklama

Trendovi sve više naginju ka tamnocrvenim i krem bojama ili toplijem drvetu kako bi uravnotežili prostoriju i stvorili prijatniji osećaj.

Obojeni ormarići i elementi

Članak se nastavlja posle reklama

Još jedan popularan trend koji će rasti? Ormarići u smelim bojama i to u neočekivanim bojama. Zasićene boje, mešani uzorci i tekstura će biti ogromni hit za 2023.

Članak se nastavlja posle reklama

Trendovi uređenja kuhinje za 2023- osvetljenje

Art Deco bi trebalo da se vrati 2023. godine, a sa njim i oživljavanje svetla izjava. Osvetljenje može biti snažan završni dodir u svakoj prostoriji, a jedinstveno osvetljenje će biti jednostavno. Pored art dekoa,  treba paziti i na grafičke i smele uticaje poput brutalizma i bauhausa.

Članak se nastavlja posle reklama

Mešani metali

Sada se mesing vratio, tu je da ostane. Još uvek imate mnogo završnih obrada od nerđajućeg čelika u vašoj kuhinji? Srećom, novo raspoloženje je manje usklađeno i više je fokusirano na stvaranje jedinstvenog izgleda.

Mešanje metalnih završnih obrada postaće norma i zauvek će biti mejnstrim, smatraju dizajneri. To je odlična vest za sve one koji nisu voljni da remontuju celu svoju kuhinju svaki put kada se pojavi novi trend pribora za slavine ili metalna završna obrada.

Članak se nastavlja posle reklama

Teksturne završne obrade

Tokom 2023. ljudi će nastaviti da naglašavaju teksturu uz pomoć pozadinskih površina i osvetljenja. Prošli su dani pozadinskih pločica — sada vidimo mnoge ručno oblikovane materijale koji imaju slojeve dubine i interesa sa svojim nesavršenostima. Razmislite: marokanske Zellige pločice, gipsane zidne završne obrade i klupe od prirodnog kamena.

Dizajneri navode i mermer. Upotreba prirodnog kvarcita za radne ploče ima tako lepe svetle tonove, ali je takođe izdržljiv i neotporan na svakodnevno habanje. Takođe razmislite o dodavanju teksture preko vaših kuhinjskih ormarića. J

Članak se nastavlja posle reklama

oš uvek možete da izaberete za moderan i elegantan dizajn ormarića, ali dodajte kitnjaste krune i lajsne za dodatne teksturne detalje.

Trendovi uređenja kuhinje za 2023- savršeni spoj

Članak se nastavlja posle reklama

Možda su neusklađeni metali trenutno popularni, ali postoje i drugi načini da savladate kohezivni dizajn kuhinje. To je već neko vreme u dizajnerskoj torbi trikova, posebno u vrhunskom dizajnu, ali korišćenje istog materijala za radnu ploču i pozadinu postaje sve popularniji trend. Dodaje kontinuitet i prostor će se činiti čistijim — dajući moderan element svakom stilu.

Pametni dizajn

Kako naši uređaji postaju pametniji, tako mora i naš dizajn. Mnogi dizajneri su informisani o pametno dizajniranim batlerskim ostavama, pripremnim kuhinjama. Potražite „besprekornu integraciju pametnih i inovativnih uređaja sa uzvišenim detaljima dizajna”.

Skromnu ostavu treba remontovati 2023. Ostava je postala više radni prostor, ne samo kao prostor za skladištenje hrane, već i prostor za aparate za kafu i druge male uređaje koji su neugledni na kuhinjskim pultovima . Ako dizajnirate ili renovirate novu kuhinju, razmislite o tome kako bi vam veća ostava mogla dati više prostora u glavnoj kuhinji.

Kuhinja po meri u 3 koraka

 


AlessandroPhoto/iStock/Getty Images Plus via Getty Images