Uređenje kuhinje: Najpopularniji trendovi za 2023!

by | 5 decembra, 2022
Uređenje kuhinje

Uređenje kuhinje ne mora biti težak zadatak, ako znate šta želite. A ako je vaš cilj da uživate u funkcionalnoj i modernoj kuhinji, zanimće vas koja će distribucija materijala ili boje biti uspešna u narednim mesecima.

Bilo da razmišljate o promeni svoje kuhinje  ili tražite ideje da joj je malo promenite, sigurno vas interesuje koji trendovi vladaju u centralnom delu  kuće  Dakle, pripremite kafu, sedite mirno i pažljivo pročitajte koji su dekorativni predlozi za 2023. kada su kuhinje u pitanju .

Uređenje kuhinje

Open space kuhinje

Kuhinja je dugo već glavno mesto sastanka; mesto gde pored rada volimo da delimo trenutke sa najmilijima. Malo po malo, otvorene kuhinje su dobile sledbenike sve dok nisu postale zvezdana konfiguracija.

I tako će biti i 2023. Videćemo čak i kuhinje dizajnirane kao autentične dnevne sobe: moderne sobe, prefinjene završne obrade, drveni podovi, integrisani uređaji koji ostaju neprimećeni…

Trpezarija

U distribuciji kuhinje naređuje da se dodeli prostor za doručak i dnevne obroke. U kuhinju možete integrisati trpezariju sa stolom i četiri stolice ili šank sa dve stolice.

Ali u ovom slučaju, dimenzije kuhinje nisu smetnja za uživanje u ovom porodičnom kutku. Da biste pričvrstili preklopnu šipku na zid (u mini kuhinjama) ili postavili sto sa stolicama, ne morate da restaurirate kuhinju.

Uređenje kuhinje za 2023. i boje

Boje inspirisane prirodom biće veliki favoriti za kuhinjski nameštaj: od zemljanih tonova u njihovom najblažem rasponu do moćnih zelenih i plavih. I uvek, u mat finišu. Ako se usuđujete, ovde ćemo vam reći kako da obojite kuhinjski nameštaj da biste ažurirali svoj stil.

Materijali

Za nameštaj će 2023. godine među omiljenim materijalima biti kvalitetni lakirani ili laminatni ormani, neutralnih tonova ili prirodnih boja. Naravno, uvek uz dozvolu drveta, koje je jedan od vrhunskih materijala po svojoj toplini i bezvremenskom karakteru.

U narednim mesecima videćemo puno hrasta i oraha, kao i frontove od palilerije, završni sloj kojim se postižu elegantne i veoma sofisticirane kuhinje.

Dodatni prostor

Mogućnost lociranja vešeraja i ostave u samostalne prostorije sve se više vrednuje za dobijanje prostranosti i udobnosti u kuhinji. Zapamtite da je važno imati trpezarijski kutak, pretvarajući kuhinju u novi društveni prostor.

Namešataj za doručak

Sve je češće dodeljivanje kuhinjskog ormarića za skladištenje svega što je potrebno za doručak. Zato se i zove ormarić za doručak . Pored toga što je unutrašnjost savršeno iskorišćena sa policama i fiokama u kojima se može odložiti sve, od aparata za kafu, mikrotalasne pećnice i čajnika do tanjira i šoljica, imaju unutrašnje osvetljenje, potpornu površinu i utikače.

Uređenje kuhinje kamenom i porcelanom

Lepota prirodnog kamena biće prisutna u sinterovanim i porcelanskim materijalima koji imitiraju njegovu završnu obradu. U kuhinjama 2023. godine koristiće se i za pokrivanje podova i zidova, kao i za pravljenje radnih ploča koje se protežu duž fronta za kuvanje. Ovi materijali Ovi materijali su otporni na ogrebotine i visoke temperature, vodootporni i laki za čišćenje.

Kuhinjski podovi

Pored porcelanskih materijala ili sinterovanog kamena, kuhinjski pod obično je prekriven istim drvenim podovima kao i u ostatku kuće. Ovom trendu možete se pridružiti i sa laminatima koji se postavljaju bez potrebe za radovima ili skidanjem starog. Naći ćete ih u završnim obradama koje imitiraju različito drvo, a otporne su i na vodu, abraziju i proizvode za čišćenje.

Mešavina tekstura na zidovima

Tradicionalno postavljanje pločica odavno je otišlo u istoriju.Ako  u vašoj kuhinji one i dalje postoje i ne planirate da se bavite gradnjom, bar je obojite da biste joj dali aktuelniji izgled.

A ako ćete raditi, uzmite u obzir: smeše dobijaju snagu. Boje, lajsne, sinterovani, vinil, ručno rađene pločice, papiri… Kombinujte ih bez straha na zidovima vaše kuhinje!

Uređenje kuhinje i slavine

Ove dve boje su objedinjene kao trendovske završne obrade u kuhinjskim slavinama. Ali iznad svega, traži se da budu efikasni i poštuju životnu sredinu, sa kontrolom protoka i mogu se izvući. Dakle, jednostavnim gestom promene slavina možete svojoj kuhinji dati novi izgled (bez radova).

Crne kuhinje: 6 ideja za tamne kuhinjske elemente koje ćete obožavati!




hikesterson/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.