Ušteda prostora u kuhinji: 4 saveta

by | April 20, 2023
Ušteda prostora u kuhinji: 4 saveta

Svi znamo koliko je teško pronaći dodatni prostor za skladištenje u kuhinji, ali saveti koje smo vam pripremili će vam pomoći u uštedi prostora. 

Dakle, nepotrebno je reći da je korišćenje svakog centimetra prostora u vašem domu od vitalnog značaja kako biste osigurali urednost i dobru organizaciju, posebno kada je u pitanju srce doma, poznato kao kuhinja.

Dok su otvorene police i ugradni ormari očigledne opcije kada su u pitanju rešenja za skladištenje, potražili smo opcije koje će dodatno pomoći u odlaganju posuđa, poklopaca, začina.

Ušteda prostora u kuhinji: Otkrijte nove načine!

 

Mala niša za uštedu prostora

Određene stvari u kuhinji je potrebno imati nadohvat ruke, bilo da su to začini koje redovno koristite ili određene posudice. U ovom slučaju idealno je formirati nišu gde biste mogli odložiti ove stvarčice, kako bi radna površina ostala oslobođena.

Kreativna rešenja za uštedu prostora

Kada morate da ugurate svoje trpezarijske prostore u kuhinju, možda ćete morati da budete kreativni sa skladištenjem. Isprobajte opcije koje štede prostor, kao što su trpezarijske klupe sa ugrađenim skladišnim prostorom umesto dve dodatne stolice, tako da ćete imati dovoljno prostora da sakrijete stvari koje ne koristite svakodnevno.

 Ušteda prostora sa kuhinjskim ostrvom

Ostrva zauzimaju mnogo prostora u kuhinji pa ih zato treba osmisliti tako da njihova  unutrašnjost posluži kao idealno mesto za odlaganje stvari. Dakle, pobrinite se da maksimalno iskoristite svoje kuhinjsko ostrvo tako što ćete napraviti multifunkcionalni komad sa prostorom za sedenje, skladištenje i pripremu kulinarskih remek-dela, baš kao što je ovaj prelep dizajn Toma Robertsona. Takođe bi trebalo da obezbedi dodatne kuhinjske fioke i ormariće.

Viseći organizator za uštedu prostora

Iskoristite prostor na zidu u kuhinji tako što ćete postaviti kulinarske i ukrasne predmete na viseći organizator. Višenamenska primena znači da ove zidne police možete koristiti kao držač sunđera, za pribor ili mesto za odlaganje začina. Okačite neke male biljke u saksiji da unesete zelenilo.

 


Borjana Božić

brizmaker/gettyimages