Vodič za dizajniranje kuhinje: Izaberite najbolje

by | April 4, 2023
Vodič za dizajniranje kuhinje: Izaberite najbolje

Pripremili smo kratak vodič za dizajniranje kuhinje kako biste ovom izazovu pristupili spremni i sa jasnom idejom kako želite da vaša buduća kuhinja izgleda. 

 

Vodič za dizajniranje kuhinje: Šta je to u trendu?

Vodič za dizajniranje kuhinje: Boje

Hladne boje na krugu boja su popularne ove sezone, a predviđa se da je to trend koji će potrajati. Plavi, zeleni i peščani tonovi su posebno popularni. Za prijatan i čist ambijent se preporučuju svetle nijanse plave, kao i popularna mint zelena. Takođe, za razliku od klasične bele boje, prednost dobijaju bež nijanse i boja peska.

Materijali – vodič za dizajniranje kuhinje

Materijal koji ne napušta listu trendova u kuhinji je drvo. Njegova popularnost je sasvim opravdana jer se lepo slaže kako s belom tako i sa bež nijansama, dok koloritnoj kuhinji daje dozu topline i harmonije. Isto tako, spoj drvenih frontova i mermerne radne površine daje luksuzan izgled kuhinji.

Vodič za dizajniranje kuhinje: Završne obrade

Bakar i brušeni mesing su materijali koji deluju prirodno pa su zato popularni kao detalji, ali i na baterijama. Mat završna obrada kuhinjskih ormarića je već nekoliko sezona popularnija od onih sjajnih, jer nudi minimalistički i moderan izgled. Mnogi se odlučuju za vrata bez ručki kako bi stvorili jednostavniju, moderniju završnu obradu.

Pločice – vodič za dizajniranje kuhinje

U kuhinjama sa jednostavnim ormarićima, pločice predstavljaju upečatljiv detalj i predlog je da one budu zanimljivog izgleda kako bi se dobila celina zanimljivog izgleda. Pločice geometrijskog oblika su vrlo primetne jer osim njihovog izgleda, tu su i izražene fugne. Mermerne ploče koje se najčešće biraju su tu kako bi stvorile jedinstvenu celinu, a istoremeno deluju skupoceno i elegantno.

Nezaobilazno kuhinjsko ostrvo

Bilo da je reč o izrazito velikoj ili maloj kuhinji, dizajneri se trude da nađu mesta za kuhinjsko ostrvo ili pult koji će imati identičnu ulogu. Njegova uloga je više socijalnog karaktera i igra važnu ulogu u okupljanju porodice, pa je poželjno naći prostora za njega u vašoj kuhinji.

 

 

 

 


Borjana Božić

ismagilov/gettyimages