Za promenu – šarena kuhinja

by | 15 februara, 2014
Pantone kuhinja

Dosadila vam je vaša kuhinja standardnih boja i želeli biste promenu? Vreme je da razbijete stereotipe u vezi sa primenom boja karakterističnih za kuhinju, poput crne i bele, i probate nešto smelije tonove i njihove kombinacije.

Boje mogu potpuno transformisati prostor, ali budite umereni da ne biste uništili osnovnu ideju.

Stolice u bojama

U kuhinji mora postojati ravnoteža, naročito kada je reč o izboru uređaja, materijala od kojeg su izrađeni kuhinjski elementi, pločice, kao i drugi aparati koje koristite.

Električni uređaji i kuhinjski aksesoar treba da budu lepog dizajna, ali pre svega funkcionalni. Jarke, blistave boje oživeće prostor u vašoj kuhinji.

Pločice u jarkim bojama Nameštaj u jarkim bojama

Informišite se o najnovijim trendovima kada je reč o dizajnu. Ako volite da eksperimentišete sa bojama, pustite mašti na volju i budite smeli. Atmosferu topline u kuhinji možete postići pomoću tamnih nijansi.

Kuhinjski detalji u jarkim bojama Zelena kuhinja

Ipak, pažljivo birajte i kombinujte boje, jer one mogu veoma uticati na vaše raspoloženje. Opredelite se za one koje iznenađuju i zaista unose promene. U malim kuhinjama izbegavajte suviše tamne boje.

Ukoliko želite da kuhinju optički učinite većom, koristite svetlije nijanse. Osmislite savršen prostor u kojem ćete uživati dok budete kuvali za sebe i svoju porodicu, a kada to budete postigli, oplemenite kuhinju odgovarajućim aksesoarom.

Retro šarena kuhinja Smele boje

Istaknite ugradne kuhinjske jedinice tako što ćete ih naglasiti odgovarajućom bojom. Umesto smelih, možete se opredeliti i za smirenije tonove.

Pink nameštaj

Neki ljudi štedljivo koriste boje, dok drugi u tome nemaju mere. Kojoj god kategoriji da pripadate, dajte sve od sebe da vaša kuhinja izgleda najbolje moguće i da odražava vaš lični stil.

Izvor: amazinginteriordesign.com