Za promenu – šarena kuhinja

by | February 15, 2014
Pantone kuhinja

Dosadila vam je vaša kuhinja standardnih boja i želeli biste promenu? Vreme je da razbijete stereotipe u vezi sa primenom boja karakterističnih za kuhinju, poput crne i bele, i probate nešto smelije tonove i njihove kombinacije.

Boje mogu potpuno transformisati prostor, ali budite umereni da ne biste uništili osnovnu ideju.

Stolice u bojama

Članak se nastavlja posle reklama

U kuhinji mora postojati ravnoteža, naročito kada je reč o izboru uređaja, materijala od kojeg su izrađeni kuhinjski elementi, pločice, kao i drugi aparati koje koristite.

Električni uređaji i kuhinjski aksesoar treba da budu lepog dizajna, ali pre svega funkcionalni. Jarke, blistave boje oživeće prostor u vašoj kuhinji.

Pločice u jarkim bojama Nameštaj u jarkim bojama

Članak se nastavlja posle reklama

Informišite se o najnovijim trendovima kada je reč o dizajnu. Ako volite da eksperimentišete sa bojama, pustite mašti na volju i budite smeli. Atmosferu topline u kuhinji možete postići pomoću tamnih nijansi.

Kuhinjski detalji u jarkim bojama Zelena kuhinja

Članak se nastavlja posle reklama

Ipak, pažljivo birajte i kombinujte boje, jer one mogu veoma uticati na vaše raspoloženje. Opredelite se za one koje iznenađuju i zaista unose promene. U malim kuhinjama izbegavajte suviše tamne boje.

Ukoliko želite da kuhinju optički učinite većom, koristite svetlije nijanse. Osmislite savršen prostor u kojem ćete uživati dok budete kuvali za sebe i svoju porodicu, a kada to budete postigli, oplemenite kuhinju odgovarajućim aksesoarom.

Članak se nastavlja posle reklama

Retro šarena kuhinja Smele boje

Istaknite ugradne kuhinjske jedinice tako što ćete ih naglasiti odgovarajućom bojom. Umesto smelih, možete se opredeliti i za smirenije tonove.

Članak se nastavlja posle reklama

Pink nameštaj

Neki ljudi štedljivo koriste boje, dok drugi u tome nemaju mere. Kojoj god kategoriji da pripadate, dajte sve od sebe da vaša kuhinja izgleda najbolje moguće i da odražava vaš lični stil.

Izvor: amazinginteriordesign.com

Članak se nastavlja posle reklama