Najnoviji trend: Zaobljeno kuhinjsko ostrvo

by | August 18, 2023
Najnoviji trend: Zaobljeno kuhinjsko ostrvo

Dizajneri ističu da poslednji trendovi u dizajnu kuhinja momentalno mogu transformisati vaš prostor iz tradicionalnog u moderni ambijent.

Zaobljeno kuhinjsko ostrvo: Najnoviji trend

Kuhinjsko ostrvo ne služi samo kao prostor za odlaganje i mesto za doručak, već predstavljaju važan dizajnerski element. Kao i svaki drugi element u uređenju doma, stilovi se menjaju s vremenom, a najnoviji trend u dizajnu kuhinjskih ostrva donosi moderni rub – doveden u zakrivljenim formama. Zakrivljeni elementi postaju sve popularniji način za podizanje dizajna kuhinje na viši nivo i davanje posebnog izgleda.

Kako izgleda zaobljeno kuhinjsko ostrvo

Zakrivljeni kuhinjski elementi dolaze u različitim oblicima, stilovima, veličinama i materijalima, ali suštinski imaju jednu zajedničku karakteristiku: zaobljeni rubovi. To može značiti da je cela radna površina ovalnog oblika, ili se može naći polukružni oblik na jednom kraju ostrva. Za suptilniju verziju ovog trenda, zakrivljeni rubovi mogu biti dodati na inače pravougaono ostrvo.

Kako uključiti zakrivljene elemente u vašu kuhinju?

Zakrivljeni elementi ne donose samo neočekivan oblik, već i efikasan i praktičan način za maksimiziranje kvadratnih metara u kuhinji. Ako radite s izazovnim rasporedom prostora, posebno otvorenim konceptom, fluidnost zakrivljenih elemenata pomaže iskoristiti prostor koji bi inače ostao neiskorišćen. Ako imate malu decu u kući, takođe ćete ceniti sigurnosni aspekt zakrivljenih elemenata u odnosu na oštre ivice koje mogu predstavljati rizik od povreda.

Prednosti zaobljenih kuhinjskih ostrva

Jedna od glavnih prednosti zakrivljenih ostrvskih elemenata je da njihov zaobljeni oblik omogućava veću fleksibilnost u vezi sa sedištima – kako njihovom rasporedu, tako i broju barskih stolica ili stolica za kuhinjski pult koji se mogu smestiti. Ovo takođe pruža dobru priliku za ugrađena sedišta. Izgradite udobnu klupu u ostrvu i uparite je s okruglim ili ovalnim stolom koji ponavlja njegovu krivinu za stilski kuhinjski prostor u kojem će prijatelji i porodica moći uživati u udobnosti dok se opuštaju uz ukusan obrok ili kafu.

Zaobljeno kuhinjsko ostrvo donosi osveženje i modernost u kuhinjski dizajn. Zaobljeni oblici donose mekoću i kontrast linearnim površinama kao što su ormarići, pločice za zid i aparati. Fleksibilnost zakrivljenih ostrva omogućava optimalno korišćenje prostora i rešava probleme sa izazovnim rasporedom. Bez obzira na to da li će ovaj trend postati dugotrajan ili prolazan, kombinacija organskih oblika sa klasičnim elementima može stvoriti vremenski bezvremenski dizajn.

Borjana Božić

Anymay/gettyimages