5 saveta za uvek mirisno i čisto kupatilo

by | March 23, 2023
mirisno i čisto kupatilo

Zamišljate sveži miris kupatila kao da ste upravo ušli u spa-centar? Ovi jednostavni trikovi će vam pomoći da imate mirisno i čisto kupatilo iz snova.

5 saveta za uvek mirisno i čisto kupatilo

Čišćenje “u prolazu”

Jedan od najboljih načina da sprečite neprijatne mirise u kupatilu je da ga preventivno čistite. Umesto da generalno pospremate kupatilo jednom nedeljno, svaki drugi dan na primer prebrišite umivaonik. Trećeg dana očistite toalet šolju. A onda četvrtog dana nakon tuširanja pospremite tuš kabinu ili kadu. Na ovaj način nećete morati da izdvajate sat vremena za detaljno spremanje, već ćete čistiti kada za to imate vremena.

Složićete se, možete izdvojiti pet ili 10 minuta svaki-svaki drugi dan. Još jedna važna stvar je da redovno menjate prostirku za kupatilu i peškire jer i oni mogu biti uzrok neprijatnih mirisa.

Mirisne kesice ili sašei

Za dugotrajan miris, isprobajte mirisne kesice u svom kupatilu. Oni su mali i lako prenosivi, uglavnom mogu i da se zakače, pa su super opcija za čisto i mirisno kupatilo. Možete ih staviti na različita mesta – bez brige, dolaze u različitim dezenima i mirisima, pa mogu biti i dobar dodatak dekoraciji. Neverovatno su dugotrajni i jeftini – većina traje i do nekoliko meseci.

Vodite računa o mokrim peškirima

Jedan od najvećih krivaca za taj neprijatan miris u kupatili su peškiri. Kada se ostave presavijeni ili na gomili na podu dok su još vlažni, ubrzo će se usmrdeti.

Ali ovo možete lako izbeći na jedan od tri načina. Prvo, ne ostavljajte peškire na podu – uvek ih okačite da se osuše, posebno ako su vlažni. Drugo, nemojte ih savijati čak i ako su samo malo vlažni. Uverite se da su prvo suvi. Treće, redovno perite peškire – bar jednom nedeljno.

Za mirisno i čisto kupatilo: provetravanje

Važno je da ne držite kupatilo predugo zapareno. Nakon svakog tuširanja ili kupanja, otvorite prozore u kupatilu (ako ih imate) i provetrite prostor oko 10-15 minuta.

Na taj način se mali prostor oslobađa od viška vlage, što je jedan od glavnih uzroka kada je u pitanju izazivanje neprijatnih mirisa. Ako nemate prozor u kupatilu (nismo svi tako blagosloveni), uključite ventilator u kupatilu isto toliko vremena.

Mirisno i čisto kupatilo: omekšivač u vodokotliću

Bitka protiv naizgled neizbežnog mirisa nije izgubljena.

Isprobajte ovaj trik da biste vašem kupatilu pružili svežinu i lep miris: stavite malo omekšivača u vodokotlić. Sada, kad god pustite vodu, mirisna voda će se pustiti u vašu toalet šolju koja će odmah zamirisati.

Još jedan mali trik: stavite nekoliko kapi eteričnog ulja u kantu za otpatke – prijatan miris je zagarantovan.

 

 

Miljana Momirović

Darya Komarova/GettyImagesPlus