7 glavnih trendova u dizajnu kupatila za 2023

by | 23 novembra, 2022
kupatilo trendovi 2023

Vaše kupatilo je spremno za renoviranje? Saznajte za koje to trendove dizajneri očekuju da će biti vodeći u dizajnu kupatila tokom 2023.

 

Trendovi u dizajnu kupatila za 2023

1. Dramatični akcenti

Dizajneri smatraju da su kupatila zbog svog ograničenog prostora, idealna prostorija da se u njoj koriste nezaboravna i smela rešenja. U njoj provodite ograničeno vreme, pa vas drama koju dodate prostoru neće opteretiti, naprotiv  -izazvaće odličan efekat. Zato, slobodno koristite dramatične akcente, tamne boje i sve ono što izbegavate u ostalim prostorijama.

 

2. Drvo

Drvo je već neko vreme trend u dizajniranju kupatila. Ono nudi toplinu i stvara složeniju i bogatiju paletu materijala za kupatilo. Savršeni je kontrast farbanim i hladnim površinama. Jedini ključ koji vam je potreban jeste da pratite jednostavnost i da se okrenete klasičnom dizajnu.

 

3. Draperija sa uzorcima

Možda ste primetili da trend šarene draperije ulazi enterijer, od dnevnih soba do dečijih spavaćih soba i, sada, kupatila. Kupatila uglavnom sastoje od svih tvrdih površina – pločica, kamena, ogledala – dodavanje sloja teksture i dezena može omekšati prostor i dodati malo topline inače hladnoj prostoriji.

 

4. Boja, boja i više boja

U 2023, boja će nastaviti da prodire u prostor kupatila. Bilo da je u pitanju boja na cevima, obojeno osvetlenje ili kamen – dobrodošla je u svakom obliku.

5. Vertikalne linije

U 2023, očekuju dizajneri, posebno će atraktivan biti dezen vertikalnih linija, bilo na pločicama ili na kupatilskim ormarima. To je svež, neočekivan pristup tradicionalnom kupatilu.

6. Statement podovi

U 2023. potražite složene i zanimljive podove u kupatilu, poput mozaika u prilagođenim šarama i bojama. Pošto podovi u kupatilu uglavnom nisu veliki, možete da uložite i u skuplje pločice, a da ne bankrotirate.

 

7. Ulaganje u kvalitetne materijale

Klijenti sve češće traže materijale koji se lako održavaju. Stoga ne čudi što se očekuje da trend postanu minimalistička kupatila sa porculanskim pločicama velikog formata za lako održavanje i čistom vodovodnom instalacijom, sa prirodnim svetlom u prostoru.


sl-f/gettyimagesplus

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.