7 znakova da je kupatilo zastarelo i spremno za renoviranje

by | September 14, 2022
kupatilo nije zastarelo

Trendovi u enterijeru su podložni promeni, pa tako i trendovi u opremanju kupatila.  Uređenje ove prostorije često biva zanemareno jer obraćamo pažnju najviše na njenu funkcionalnost. Ipak, ponekad je krajnje vreme za renoviranje.

 

7 znakova da je kupatilo zastarelo

 

Članak se nastavlja posle reklama

Pločice sa bordurom

Nekada je ova tehnika bila veoma popularna i veoma tražena. Danas se ovakva rešenja praktikuju veoma retko i to samo kada se radi kupatilo u retro stilu. Ova opcija smatra se prikladnom kada koristite bele pločice manjeg gabarita. U svakom drugom slučaju, ovo je znak zastarelog dizajna.

Pločice koje se uklapaju

Nekada je bilo veoma moderno praviti akcente sa ovakvim pločicama. Jedan zid se izdvajao, ali je bio sa ostatkom kupatila usklađen tonom ili bojom. Takve tehnike su već neko vreme stvar prošlosti, ne koriste se. Svetli i smeli akcenti su popularni, a da nisu vezani za jednu šemu boja.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Završna obrada plafona PVC panelima

Ova tehnika je jednostavna za instalaciju, jedna je od niskobudžetnih opcija za završnu obradu plafona, zbog čega je u svoje vreme stekla priličnu popularnost. Ali trenutno je malo verovatno da ćete igde videti ovo rešenje – vreme je za promenu.

Članak se nastavlja posle reklama

Plastični paravani za kadu

Plastiku treba izbegavati, ona jednostavno pojeftinjuje utisak celokupnog enterijera. Njena funkcionalnost je niska, a ni dizajnerski baš nije sjajno rešenje. Plastični branici na spoju kade i pločica, spoljni uglovi od bele plastike su takođe irelevantni.

Članak se nastavlja posle reklama

Revizioni otvor ili odvodi

Otvor, ventili ili odvodi kosu prikriveni glavnom bojom kupatila znak su da ono nije novijeg dizajna.  Beli kvadrat na pozadini obojenih pločica izgleda veoma jeftino, i što je najvažnije, neprikladno.

Zavesa za kadu

Može biti i fenomenalnog dizajna, od odličnih materijala, savršeno uklopljena u prostor… ona se jednostavno više ne koristi i vizuelno kvari čak i najbolje osmišljeno kupatilo.

Članak se nastavlja posle reklama

Kompleti kupatilskog nameštaja

Lavabo sa ormarićem i zidni ormarić sa ogledalom mogu se naći i danas u kupatilima. Ovo pre svega diktira ušteda i novca i prostora. Ipak, daleko su efektniji i moderniji raspareni komadi prilagođeni prostoru i ogledala koja nisu deo kupatilskog nameštaja.


runna10, info4mal, KartyznaBialasiewiych, NeonShot/GettyImagesPlus