Mini kupatilo: 8 važnih saveta za vizuelno veće

by | May 24, 2023
mini kupatilo

Uređenje prostora koje je usko i skučeno nije jednostavno ali uz ključne savete vaše mini kupatilo postaće vizuelno veće i funkcionalnije.

8 važnih saveta za vizuelno veće mini kupatilo

Pločice

Da biste stvorili utisak većeg prostora, možete se odlučiti za pločice u kupatilu velikog formata. Tako će, pri ulasku u prostoriju, stvoriti osećaj preplavljenosti.

Mini kupatilo: Lavabo

U slučaju da uskoro želite da promenite lavabo, odlučite se za model koji već ima integrisani ormarić ispod umivaonika. Međutim, vodite računa da kupatilski ormarić ne dopire do poda jer čini da kupatilo izgleda manje.

Kupatilo i spavaća soba

Ako je kupatilo pored spavaće sobe, povezivanje ova dva prostora pružiće vam mnogo svetlosti osećaj većeg prostora. Staklena pregrada izgledaće zaista veličanstveno i moderno. Za privatnos možete postaviti lanene zavese ili venecijanere.

Mini kupatilo: Ogledalo

U malom kupatilu je neophodno imati veliko ogledalo iznad lavaboa jer će pružiti dubinu prostoru i dodatno ga osvetliti. Prema mišljenju dizajnera, okrugla ogledala su najbolji izbor, posebno jer izgledjau vrlo stilski.

Zidovi

U slučaju da imate skučeno kupatilo bez mnogo svetlosti, najbolja opcija su svetli tonovi zidova ili pločica jer će doprineti da izgleda vizuelno veće i urednije.

Vrata

Dizajneri enterijera se slažu da su klizna vrata za kupatilo idealno rešenje zbog toga što zauzimaju najmanje prostore i vrlo su moderna.

Tuš-kabina

Da biste dodatno vizuelno proširili prostor i pametno ga uredili, postavite tuš-kabinu od zida do zida kako ne bi bila faktor koji “ometa”prostor”. Neophodno je da njena širina bude makar 80cm. Ako je moguće, ugradite zidnu nišu za odlaganje kozmetike i proizvoda za tuširanja.

Mini kupatilo: Peškiri

Iako ih ponekad ne primećujemo, peškiri imaju veliku dekorativnu moć u bilo kom kupatilu, naročito u malom. Potražite boju koja je u suprotnosti sa neutralnim pločicama ili nešto jednostavno i elegantno ako ste se odlučili za upečatljivije pločice.


Miljana Momirović

ArchiViz/GettyImagesPlus