Čišćenje kupatila: 4 saveta kako da uvek bude besprekorno

by | March 6, 2023
Čišćenje kupatila

Od kućnih poslova, čišćenje kupatila je verovatno najneprijatnije jer nema ništa glamurozno u ribanju pločica. Evo trikova da ga ipak olakšate sebi.

Čišćenje kupatila: 4 saveta kako da uvek bude besprekorno

Ostavite krpu za čišćenje u blizini

Umijte se, operite zube, a onda i umivaonik, pre nego što se osuši i brzo zaprlja. Fleke koje se osuše biće teže ukloniti i, složićete se, izgledaju vrlo neuredno. Trik je u tome da steknete naviku da kad završite sa korišćenjem lavaboa, prosto ga prebrišete u nekoliko poteza. Tako će uvek biti besprekorno čist. Ovo je posebno pogodno ukoliko često imate nenajavljene goste jer ubrzava proces čišćenja i neće biti izenađenja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @prosto.w.szarosci

Čišćenje kupatila: Kuhinjski ubrusi

Kuhinjski ubrusi su često spas u kuhinji ali biće vam od pomoći i u kupatilu. Kapljice vode na slavini mogu stvoriti kamenac koji čini da vaše kupatilo izgleda neuredno. Da biste to sprečili, jednostavno prebrišite slavinu suvim kuhinjskim ubrusom. Super je i za povremeno brisanje ogledala.

Soda-bikarbona

Detaljno čišćenje kupatila nažalost ništa neće zameniti ali soda-bikarbona ga može odložiti. S vremena na vreme sipajte malo sode-bikarbone u toalet-šolju i pustite vodu. Na ovaj način ćete održati svežinu i sprečiti kamenac.

Čišćenje kupatila: Tuš-zavesa

Jedan od najtežih delova kada je čišćenje kupatila u pitanju su tuš-zavese koje su nezgodne za pranje. Problem možete rešiti postavljanjem tuš-zavese koja može da se pere u mašini. Samo je važno da je koristite omekšivač pri pranju, veš samo detrdžent/prašak za veš. Ništa lakše, zar ne?

Uz dobre navike i male trikove, vaše kupatilo će uvek biti uredno i čisto, a iznenadićete se koliko ste u stvari malo vremena uložili u čišćenje.

Miljana Momirović

Suchada Tansirimas/GettyImagesPlus