Detalji za kupatilo sa stilom: 10 saveta

by | March 3, 2023

Kupatilo je naizgled najmanje zabavan deo u renoviranju doma, posebno ako se uzme u obzir da je to vrlo ograničen prostor, pa samim tim ograničene i naše mogućnosti. Međutim, pogledajte koji su to detalji koji kupatilo čine autentičnim!

Jednostavno kačenje slike na zid ili promena boje peškira mogu imati veliki uticaj na celu prostoriju, a zamislite koliku promenu tek donose veće stvari. Postoji mnogo mogućnosti kojima možete osvežiti kupatilo tako da pokažete hrabrost i stil kroz uređenje.

Detalji za kupatilo koji ga čine smelim

Odlučite se za jarke boje

Najlakši način za promenu izgleda u kupatilo je da ga okrečite u drugu boju. Ne treba da vas bude strah da izaberete jarku boju, jer je uvek možete kombinovati sa drugom koja je neutralna. U ovoj boji možete izabrati i manje detalje koji će upotpuniti ambijent, poput bočica za tečni sapun i čaše u kojoj držite četkicu za zube.

Birajte elegantnu zavesu

Možda nije vreme za menjanje većih elemenata, ali zavesa za tuš zauzima veliki prostor i može u potpunosti izmeniti izgled kupatila. Promena zavese je jednostavan način na koji možete osvežiti svoje kupatilo. Odlučite se za zavesu sa printom ili zavesu neobične teksture kako bi kupatilo izgledalo vrlo smelo.

Detalji za kupatilo koji ga čine smelim: Novi lavabo sa fiokom ispod

Promena lavaboa ne podrazumeva renoviranje celog kupatila. Ispod lavaboa možete birati ormarić sa vratima ili fiokom u boji drveta ili u boji koja vam se dopada. Ovo je promena koja zaita pravi razliku.

Tepih

Možda menjanje podnih pločica u kupatilu zahteva velika ulaganja, ali da li znate da postoji mnogo jednostavniji način da dekorišete pod kupatila? Tepih sa zanimljivim printom ili u jarkoj boji je detalj za kupatilo koji ga čini smelim!

Odaberite neobično ogledalo

Ogledalo je centralna tačka skoro svakog kuparila te je dobro da ga pažljivo odaberete. Imajte u vidu da će svako ko uđe u ovo kupatilo, pa i vi, uvek pogledati u ogledalo. Izaberite nesvakidašnje ogledalo koje će prostoriji dati poseban šarm.

Umesto pločica, na zid stavite tapete

U zavisnosti od toga za kakve se tapete odlučite, možete doprineti da kupatilo izgleda luksuznije ili retro. Na tržištu je mnogo samolepljivih tapeta koje će vam renoviranje dosta olakšati. Nemojte se plašiti da rizikujete pri izboru boje i dezena jer u najgorem slučaju uvek ih možete odlepiti i birati druge.

Detalji za kupatilo koji ga čine smelim: Odaberite zanimljive zavese za prozor

Roletne su te koje treba da vam obezbede privatnost, a zavese su tu kako biste dekorisali unutrašnjost prostorije. Međutim, zašto zavese ne bi imale dvostruku funkciju?

Staklo umesto zavese na tušu

Ova promena doprinosi luksuznom izgledu kupatila. Osim toga, na ovaj način vaše kupatilo će izgledati veće.

Biljke u kupatilu su odlična ideja

Biljke su dobra odluka za svaki kutak doma, tako i u kupatilu. Ispunite prostor u kupatilu bujnim zelenilom i na taj način unesite svežinu u prostor kupatila.

Police na zidu

Prostor na zidovima obično ostaje nepopunjen, ali umesto toga možete ga iskoristiti da napravite police. Osim što doprinose estetici, police na zidu daju vam više prostora za skladištenje.

Nadamo se da smo vam pomogli u donošenju odluka šta biste sve mogli promeniti u kupatilo i koji detalji za kupatilo ga čine smelijim i praktičnijim.

 


Jovana Jevtić

archideaphoto/GettyImagesPlus