Drvene pločice u kupatilu za efekat komfora

by | February 7, 2023
Drvene pločice

Pretvorite vaše kupatilo u nestvarnu oazu predaha i komfora uz drvene pločice na podu ili zidu koje doprinose svedenom ali autentičnom stilu.

Drvene pločice u kupatilu za efekat komfora

Iako postoje posebne završnice i obrade drveta koje omogućavaju da imate parket i u kupatilu, mnogo je onih koji preferiraju drvo u kupatilu kroz dekorativne detalje. Ili čak keramičke zidne pločice sa efektom drveta. Tehnološki napredak dostigao je tako visoke standarde da je zaista ponekad zaista nemoguće uočiti razliku između drveta i keramike.

Zašto su drvene pločice u kupatilu dobro rešenje?

Prednost drvenih pločica u kupatilu je materijal od kojih su izrađene – keramika. To znači da se boja tokom vremena neće promeniti, a pod će biti dugotrajniji, čak i na mestima koja su podložna habanju.

Naravno, keramika je vrlo praktična i poželjna u prostorijama koje su podložna vlazi, pa je idealan izbor za kupatilo.

Drvene pločice na zidu – da ili ne?

Ne samo da su dobro rešenje za pod, već ih možete postaviti i na zid. Prostoru će pružiti posebnu čar i toplinu kakvu do sada niste mogli ni da zamislite sa tradicionalnim pločicama. Ukoliko želite da eksperimentišete, postavite uske drvene pločice vertikalno za efekat komfora i egzotike.

Ukoliko mislite da će drvene pločice vizuelno smanjiti prostor, dovoljno je da ovaj autentičan stil primenite samo na jednom zidu. Idealno je da prostor za tuš-kabinu okružite drvenim pločicama ili ih postavite samo na pod.

Još jedna alternativa je da umesto na kompletnu podnu površinu, drvene pločice postavite samo na pod ispod kade i tuš-kabine.

Drveni nameštaj u kupatilu

Kao što smo rekli, postoje specijalne obrade drveta koje su sposobne da podnesu vlažne uslove u kupatilu. Drvene pločice na podu ili zidovima možete kombinovati sa drvenom kadom ili policama za odlaganje peškira i kozmetike.

 

Takođe, drvenim pločicama možete naglasiti i ugradnu policu u zidu kupatila koja će vizuelno doprineti dubini prostora i egzotičnom stilu.

Veći ili manji drveni detalji mogu modernizovati vaše kupatilo ali na vrlo upečatljiv i egzotičan način.

Miljana Momirović

NeonShot/GettyImagesPlus