Elegancija u kupatilu i kuhinji

by | April 30, 2018
Slavina

Baterije za sudopere, lavaboe, kade i tuševe koje vam predstavljamo na narednim stranama odličnog su kvaliteta, modernog dizajna i pristupačnih cena, a mogu da se nađu u salonima u kojima se prodaje oprema za kupatila.

Slavina slika 1Slavina slika 1a

Da bi vaše sanitarije uvek bile čiste i lepe, neophodno je redovno uklanjanje kamenca, vodenih mrlja, ostataka sapuna i rđe. ARF Deobad je tečno sredstvo za čišćenje kuhinjskih sanitarija, tuš-kabina, armatura, keramičkih pločica i WC sanitarija.

Slavina slika 2Slavina slika 2a

Vidljive i ružne tragove od kamenca i mrlje od sapuna treba redovno i temeljno uklanjati. To se veoma lako postiže ako elemente redovno perete vodom i blagim univerzalnim sredstvom za čišenje.

Slavina slika 3Slavina slika 3a

Jaču prljavštinu treba uklanjati nekom abrazivnom pastom, ali ne smete da stružete pregrubo da ne biste oštetili površinu.

Slavina slika 4Slavina slika 4a

Nikada nemojte mešati sredstvo za pranje sanitarija koje sadrži hlor sa prirodnim preparatima, recima sa sirćetom ili bilo kojim drugim kiselim sredstvom.

Slavina slika 5Slavina slika 5a

 Takođe, nemojte čistiti prvo jednim, a potom drugim sredstvom, a da prethodno niste površinu dobro isprali vodom – moguća je jaka hemijska reakcija koja može oštetiti površinu, ali i stvoriti štetne gasove.

Slavina slika 6Slavina slika 6a

Pločice u kupatilu zadržaće sjaj ukoliko ih povremeno istrljate krpom natopljenom alkoholom. Nakon toga ih ispolirajte suvom krpom.

Slavina slika 7Slavina slika 7a

Zaprljane fugne među pločicama možete očistiti četkom koju ste prethodno natopili sredstvom za izbeljivanje rublja.

Slavina slika 8

Prirodna sredstva za skidanje kamenca sa sanitarija jesu sirće i limunov sok. Međutim, ova sredstva manje su efikasna od hemijskih, tako da ukoliko se odlučite za ovaj način, postupak čišćenja treba da ponovite više puta u zavisnosti od tvrdokornosti naslaga.

Tekst: Brava Casa
Foto: Mladen Sekulić

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs