Francusko kupatilo: 7 saveta za spoj luskuza i vintidža

by | May 26, 2023
Francusko kupatilo

Nema sumnje da je francusko kupatilo nešto o čemu maštamo. Istina je da uopšte nije nedostižno – uz ove trikove pomislićete da ste u Francuskoj kada uđete u takvo vintidž kupatilo.

Francusko kupatilo: 7 saveta za spoj luskuza i vintidža

Vintidž kupatilski nameštaj

Da biste se osećali kao u Francuskoj, nije neophodno da vaše kupatilo bude supernovo. Tajna francuskog dizajna je u korišćenju vintidž nameštaja od drveta. Na slici možete videti klupu jednostavnog dizajna koja se besprekotno uklopila uz ostatak enterijera.

Zavese

Ima nešto u francuskim zavesama od tkanine koje odaju utisak luksuza. Umesto klasičnih tuš-zavesa, postavite zavese od tkanine koje će dodatno doprineti izgledu vašeg kupatila. Osim toga, mnogo se lakše održavaju, a prostor će izgledati besprekorno uredno.

Zlatni detalji

Za kupatilo koje odiše prestižom, neizostavni su mesingani detalji u zlatnoj boji. Peškiri sa zlatnim vezom dodatno doprinose luksuznom izgledu i zaokružuju ovo autentično pastelnozeleno kupatilo.

Kada

Kada u kupatilu je obavezan deo francuskog kupatila. Za veličanstveni efekat ne postavljajte je uz zid, već u centralni deo kupatila ili je makar odmaknite od zida. Luksuzu će doprineti i velika podna ogledala i klupa za peškir pored vaše kade.

Francusko kupatilo: Tapete

Detalji od cveća ili neki drugi mali print na tapetama zaista odaju utisak francuskog kupatila. Možete ih postaviti na jedan zid ili na sve, samo vodite računa da su otprone na vlagu.

Umetnost na zidu

Ko god je rekao da je lepota u oku posmatrača, svakako je govorio o umetnosti. Ako želite da unesete malo Fruancuske u svoje kupatilo, postavite umetničko delo na zid. Slike nisu rezervisane samo za dnevnu i spavaću sobu, a zasigurno će izgledati sjajno u vašem kupatilu.

Francusko kupatilo: Pločice

U slučaju da tapete nisu vaš fah, postavljanje pločica malog formata i te kako i dalje izgleda zadivljujuće. Dodatno ćete ulepšati prostor ukoliko postavite različite ali skladne pločice na zid i pod.

Uz spoj luksuza i rustičnih detalja, nema sumnje da će vaše kupatilo izgledati veličanstveno i biti vredno divljenja.


Miljana Momirović

KatarzynaBialasiewicz/GettyImagesPlus