Crno-belo kupatilo: Bezvremenski šik

by | August 18, 2023
Crno-belo kupatilo: Bezvremenski šik

Donosimo vam ideje za crno-belo kupatilo, monohoromatske šeme protkane u savremenom, luksuznom, tradicionalnom i elegantnom stilu.

Ideje za crno-belo kupatilo su savršen način za opremanje ukrašavanje ako tražite bezvremenski, šik i sofisticiran prostor. Jednostavno i nenametljivo, ova kombinacija boja može se koristiti za kreiranje beskonačnog niza zadivljujućih izgleda od smelog, oštrog i savremenog do luksuznog, tradicionalnog, elegantnog.

Crno-belo kupatilo: Kreativna kombinacija

Dekorisanje kontrastnim tonovima može biti izazovan zadatak, ali uz pažljivo promišljenekorake ovaj smeli tonalni duo može da se koristi za kreiranje prelepo izbalansiranih enterijera.

Kod ovih dvobojnih šema postoji rizik da sve izgleda pomalo hladno i ravno, ali određene varijacije tonova, oblik, šara i tekstura može da doprinese dubini prostora.

Sa toliko inspirativnih ideja za kupatilo može biti teško odlučiti se odakle početi, ali ne brinite jer vam donosimo stručne savete koji će vam olakšati posao.

Ideje za crno-belo kupatilo

Sofisticirane i raznovrsne, crno-bele ideje za kupatilo ostale su popularne tokom decenija i ne jednjavaju. U suprotnosti s živim bojama, monohromatski stil ostaje kultni trend dizajna, pružajući bezvremenski i klasičan izgled. Kontrast između izrazito belih pločica i smelih crnih mesinganih predmeta stvara isti glamurozan i oštar stil koji je neprolazan.

Vau efekekat s luksuznim geometrijskim podom

Ideje za kupatilo od mermera garantovano unose luksuz u prostor, ali kada se uvedu u obliku 3D geometrijskih pločica, one takođe mogu doneti prelep savremeni obrt i tradicionalnom kupatilu, što dokazuje ovaj prostor.

Dodajte upečatljiv monohromatski mural

Za prosto s vau efektom ništa ne izaziva pažnju kao zidni mural – i nema razloga zašto ga ne možete imati u kupatilu. Vodootporne tapete, na slici iznad, daje prostor zidu u kojem fokusni delovi dizajna zauzmu glavni položaj.

3. Uvedite teksturu s mermerom s žilicama

Možete koristiti ideje za podove u kupatilu kroz mermerne pločice sa žilicama kao prelep dekorativni način da kanališete crno-belu estetiku kupatila.

4. Omekšajte šemu pomoću plantene roletne

Crno-bela kupatila često mogu odisati muškom energijom.  Ako želite da ublažite izgled, razmislite o dodavanju štampanih tkanina, kao na primer platnene roletne. Sa svojim jednostavnim cvetnim motivom koji podseća na indijske blok štampane dizajne, ova rimska zavesa se odlično kombinuje s dodatnim uzorkom od indijskog umetnutog bisernog nameštaja.

Savršen podne pločice za manje kupatilo

Podovi sa uzorcima su briljantan način da kupatilo deluje razigrano, a da oopet prostor ne izgleda preopterećeno. Ovo je odlična idela za malo kupatilo i osim toga daje mu šik izgled. Mozaici, velike mermerne ploče ili neobični geometrijski oblici mogu da bude pravo rešenje. Pokušajte da izbegnete standardne ploče dimenzija 60 x 60 cm jer one vizuelno dele prostoriju na kvadrate, što nije dobro rešenje za manja kupatila.

 

 

 

 


Dijana Škorić

runna10 / gettyimages.com