Ideje za crno kupatilo: Izgleda bolje nego što mislite

by | August 31, 2023
Ideje za crno kupatilo

Kupatila su uglavnom najmanje prostorije u kupatilu, pa često pribegavamo beloj boji. Međutim, ove ideje za crno kupatilo će vas oduševiti. Važno je da znate pravu meru. 

Ideje za crno kupatilo: Učinite vaš prostor jedinstvenim

Verovali ili ne, čak i tamne boje mogu učiniti kupatilo vizuelno prostranijim i širim, a izgled kupatila je veoma elegantan i prefinjen. Sa pravim odabirom osvetljenja i akcentnim bojama, ovakav dizajn kupatila će vas oduševiti.

Ideje za dekoraciju kupatila: Isprobajte ovih nekoliko trikova

Isprobajte crni mermer

Crne pločice su zaista predivne, ali crni mermer može da ostavi još veći utisak. Zanimljive linije koje ukrašavaju mermer su veoma elegantne, a možete i napraviti kombinaciju crnog i belog mermernog što izgleda posebno zanimljivo.

Ideje za crno kupatilo: Odaberite zanimljiv dizajn pločica

Danas postoji niz različitih pločica i dizajna, pa lako možete odabrati jedinstven dizajn koji će biti veoma efektan u vašem kupatilu. Naravno, uz uslov da dobro namestite osvetljenje.

Ubacite zelenilo

Crno kupatilo sa zelenim biljkama izgleda fantastično. Zelena boja biljaka će se posebno istaći i učiniće da se povežete sa prirodom i da stvorite pravu opuštajuću atmosferu u kupatilu.

Ideje za crno kupatilo: Crni nameštaj u kupatilu

Naravno, ne mora celo kupatilo da bude u crnoj boji. Možete se odlučiti samo za posebne akcente ili da je samo nameštaj u u crnoj boji. Pošto veliki deo kupatila zauzima upravo nameštaj, onda napravite kontrast sa svetlom nijansom zidova.

Unesite kombinaciju boja uz crnu

Jake boje izgledaju fantastično uz crnu boju. One u tom slučaju posebno dolaze do izražaja, a crna nijansa kupatilu daje posebnu sofisticiranost i otmenost.

Dakle, nemojte se plašiti crne i eksperimentisanja s ovom bojom. Lako je možete iskombinovati sa drugim bojama, zlatnim akcentima, ali i i kotrastnim nijansama. Samo nemojte zaboraviti: Dobro osvetljenje je veoma važno. Takođe, bilo bi dobro i da imate dovoljno prirodnog svetla u ovakvom kupatilu. Budite kreativni i uživajte u fantastičnom prostoru.


Snežana Vranić

in4mal / GettyImagesPlus