Ideje za kupatilo sa belim pločicama koje će ulepšati vaš prostor

Bele pločice ne znači i monotono i dosadno kupatilo.

by | May 30, 2023
Kupatilo sa belim pločicama

Kupatilo sa belim pločicama je idealno za male prostore jer svetle boja vizuelno proširuju i osvetljavaju prostor. Evo nekoliko ideja koje možete da isprobate. 

Kupatilo sa belim pločicama: Učinite ovu prostoriju većom

Kod uređenja kupatila se uglavnom suočavamo sa malim prostorom. U ovim situacijama se preporučuju svetli tonovi i pošto zbog toga prostor deluje veće i prozračnije. Međutim, nemojte misliti da bele pločice čine kupatilo monotonim i dosadnim.

Instagram foto konkurs – “Najlepši kutak u domu”

Kupatilo sa belim pločicama i crnim fugnama

Ako ne volite previše beline, uvek se možete poigrati sa kontrastima. Možete se odlučiti za crne detalje u kupatilu poput slavina, ogledala i sitnijih detalja, a možete prostor učiniti posebno zanimljivim dodajući mu i crne fugne između pločica.

Potpuno belo kupatilo

Potpuno belo kupatilo ima svoju čar. Osim što će vas ovakav prostor u potpunosti opustiti, naročito ako ima mnogo dnevne svetlosti, ovakav prostor je posebno pogodan za isticanje detalja. Cveće u kupatilu ili interesantan ormarić mogu doći u prvi plan i učiniti vaše kupatilo veoma zanimljivim.

Zanimljivi dizajn pločica

Ono sa čim takođe možete biti kreativni jeste dizajn pločica. Možete kombinovati različite stilove, ali možete se držati jednog stila koji će dati poseban izgled vašem kupatilu. Takođe, možete dodati i jedan red različitih pločica kako bi ubacili zanimljive detalje.

Kombinacija pločicama sa obojenim zidom

Naravno, ako želite da unesete boju u kupatilo, to može da izgleda sjajno sa belim pločicama. U ovom slučaju, bolje bi bilo da ove boje predstavljaju kontrast belim pločicama kako bi bilo efektno. Dakle, u obzir bi mogle doći i tamno plava i tamno zelena, ali je onda veoma važno da kupatilo ima bar malo svetlosti kako tamne boje ne bi ugušile prostor.

Dakle, kupatilo sa belim pločicama ne mora biti dosadno i jednolično. Poigrajte se sa dizajnom i detaljima i dobićete divno kupatilo koje će vam se, između ostalog, činiti i većim.


Snežana Vranić

krooogle/ GettyImagesPlus