Ideje za uređenje kupatila koje su bezvremenske

by | January 22, 2023
bezvremenske ideje za kupatilo

Zastarele boje, staromodni izbor pločica i antitrendovski materijali čine da naša kuhinja i kupatilo prvi počnu da izgledaju kao da pripadaju nekoj drugoj deceniji. A renoviranje kuhinje ili kupatila košta. Stoga je, više nego i u jednoj drugoj prostoriji u stanu, važno da dobro promislite kada opremate kupatilo. Izbor dizajna koji će biti van trendova već za dve ili tri godine je čist gubitak novca. Ovo su ideje za uređenje kupatila koje su bezvremenske.

Bezvremenske ideje za uređenje kupatila

Pločice

Tražite trend pločica koji će se zadržati? Sveprisutne pravougaone pločice od 7 do 15 centimetara, koje kao da su prenete iz Nujorškog metroa. apsolutni su klasik.

Još jedan uzorak pločica koji postoji više od jednog veka: peni pločice. Prvi put napravljene od neglaziranog belog porcelana početkom 1900-ih, ove male kružne pločice su decenijama bile popularan izbor za podove u kupatilu. Da biste održali bezvremenski stil, odlučite se za peni pločice u neutralnim bojama i klasičnim materijalima.

Bela boja

U redu, priznaćemo da za nas koji nismo minimalisti, bela palete u kupatilu zvuči pomalo dosadno. Ali ako je vaš cilj da izbegnete prefarbavanje za dve godine, neutralna boja nikada ne izlazi iz mode.

Ako se ne plašite farbanja, onda slobodno uradite kupatilo u roze boji, pa promenite boju za dve godine. Imajte na umu: dok je svetlije nijanse lako prefarbati, tamnije nijanse (poput mornarske ili ugljene) će verovatno zahtevati više slojeva boje da bi se prekrile.

Kade

Ako se godinama niste kupali, već je tuširanje vaš prvi izbor, možda će biti primamljivo da odbacite glomaznu kadu u korist moderne tuš kabine. Ali ako želite kupatilo sa bezvremenskim stilom i najvećom mogućom vrednošću  pri prodaji, razmislite o klasičnoj ležećoj kadi.

Za ljubitelje vintage stila, klasična kada sa kandžastim stopalima nikada ne izlazi iz mode, a dodavanje nadglavnog tuša je uobičajeno.

Mermer

Pod u kupatilu najčešće otkriva koliko je prošlo od poslednjeg renoviranja. Neka vaš izbor bude prirodan kamen: ovaj luksuzni, izdržljivi materijal nikada ne izlazi iz mode.

Oprema za kupatilo

Za opremu za kupatilo koja će izdržati test vremena, glavno je da izaberete one opcije koje nadopunjuju opštu atmnosferu kuće.

 


H. Dunđerov

Suleyman Ozkan/GettyImagesPlus

Tags: