Jedno kupatilo u 7 različitih stilova

by | January 16, 2023
Jedno kupatilo u 7 različitih stilova

Proces uređenja ovog kupatila ispratilo je pažljivo biranje idealnog stila. Dizajnerski tim Black Razor predstavio je nekoliko vizuelizacija, među kojima i vi možete potražiti inspiraciju za svoje kupatilo.

 

Pogledajte 7 načina na koje možete dizajnirati jedno kupatilo

 

1. Moderno kupatilo

Umereni tonovi i moderne sanitarije karakterišu prvi primer. Pod i veći deo zidova obloženi su pločicama koje imitiraju izgled mermera, dok je reprezentativni deo, gde su pozicionirani umivaonik i ogledalo, dobio sasvim drugačiji dizajn. Dizajneri su se poigrali kvadratnim pločicama neobičnog dezena. U okviru jedne pločice tekstura drveta je postavljena u više pravaca, a kada se spoje na većoj površini dobija se trodimenzionalna slika.

2. Osvežavajuća mint zelena

Ovaj primer predstavlja iskorak u dizajn koji je postao popularan u proteklih nekoliko sezona, a krase ga brutalistički elementi poput sirovog betona koji je u ovom prostoru svoje mesto pronašao na podu i zidovima. Svežinu je unela mint zelena boja, a može se reći da su sanitarije i umivaonik u istoj nijansi izuzetan dizajnerski odabir.

3. Neobični oblici

Jedinstven umivaonik, ogledalo nepravilnog oblika, neobične svetiljke i prostrana tuš-kabina s crnim okvirom, ovo kupatilo smešta u dom ljubitelja nadrealizma jer deluje kao da je osmišljeno po referencama slavnog Dalija. Ipak, odabir pločica učinio je da svi ovi elementi deluju usklađeno u ambijentu. Podne pločice su dezena koji imitira kamen, dok je veći deo zidnih površina obložen mermernim.

4. Kupatilo industrijskog stila

Industrijski stil već godinama osvaja enterijer mnogih domova, a samim tim nezaobilazan je i u kupatilu. Sirovi beton i jednostavan nameštaj su njegova odlika, a na osnovu vizuala možemo zaključiti da je reč o jednom zaista autentičnom ambijentu. Iako su jasne linije i tamni okviri zastupljeni na elementima, drvo koje se nalazi na komodi predstavlja kontrast u ovom hladnom ambijentu i čini ga prijatnijim.

5. Crna boja i industrijski stil

Crna važi za boju koja se često viđa u luksuznim kupatilima, ali to ne znači da ne možete da je upotrebite u svom kupatilu koje je manjih dimenzija. Dovoljno je da samo odaberete prave elemente i idealno osvetljenje. Najjači utisak u ovom ambijentu ostavljaju tamne mermerne pločice koje pokrivaju sve površine osim plafona. Industrijski stil se ogleda u odabiru sanitarija koje su pretežno crne boje, a najviše u odabiru kade sa metalnim okvirom.

6. Kupatilo za ljubitelje mermera

Nešto umereniji dizajn sa akcentom na crnoj boji predstavljen je na sledećoj vizualizaciji. Smena crnog i belog mermera na zidovima unela je dinamiku u ambijent. Osim toga, odabrane su jednostavne i elegantne sanitarije od kojih je veoma interesantna crno-bela samostojeća kada i umivaonik zanimljivog oblika. Konzolna komoda koja je postavljena ispod umivaonika ima vrlo korisnu ulogu u odlaganju stvari, a u iste svrhe je poslužio deo bočnog zida.

7. Čisto i prozračno kupatilo

Klasičan primer moderno uređenog klupatila sa akcentom na čistim i jasnim linijama. Kombinaciju sivih podnih i belih zidnih pločica upotpunile su dekorativne s prugama. Ogledalo kvadratnog oblika zauzima centralno mesto, a ispod njega se nalazi drvena, konzolno postavljena ploča na kojoj stoji umivaonik takođe kvadratnog oblika. Kako bi se obezbedilo mesto za odlaganje, ovaj zid krasi još jedna konzolna fioka, na koju je moguće odložiti stvari koje treba da su nadohvat ruke.

Sigurni smo da vam ovi primeri mogu pomoći prilikom uređenja vašeg kupatila.

 

 

 

 

Borjana Božić

Suleyman Ozkan/gettyimages