Jednostavni saveti za uređenje modernog kupatila

by | August 14, 2023
Jednostavni saveti za uređenje modernog kupatila

Ukoliko razmišljate o preuređenju vašeg kupatila kako biste mu dali moderan i luksuzni izgled, ili jednostavno želite da osvežite nekoliko elemenata, postoji mnogo kreativnih ideja koje će vaše kupatilo učiniti izgledom sličnim luksuznom spa centru.

Saveti za uređenje modernog kupatila

Ključ modernog dizajna kupatila je jednostavnost i elegancija. Razmislite o neutralnim bojama, prirodnom svetlu i dovoljnom mestu za odlaganje. Dodajte dašak luksuza uz veliko ogledalo, staklena vrata tuš kabine i dvostrani lavabo. Ako preferirate tradicionalni izgled, razmislite o ugradnji kade sa kljunom, tuš kabine bez praga ili poda sa šarenim pločicama.

Nezavisno od stila koji izaberete, važno je da dizajn odgovara vašem načinu života. Ako ste minimalist, isprobajte moderni dizajn sa čistim linijama, belom i sivom paletom boja. Ako više volite tradicionalni izgled, razmislite o dodavanju kade sa kljunom i poda sa šarenim pločicama.

Da biste bili sigurni da je vaš dizajn kupatila u trendu, konsultujte se sa stručnjakom za unutrašnji dizajn. Oni će vam pomoći da kreirate savršeno kupatilo koje odgovara vašem načinu života i budžetu.

Važni delovi dizajna kupatila

Prilikom planiranja dizajna kupatila, treba uzeti u obzir nekoliko ključnih elemenata. Prvo, razmislite koliko vam prostora za odlaganje treba. To će pomoći da vaše kupatilo bude organizovano i bez nereda. Ako imate ograničen prostor, razmotrite ugradnju konzolnog lavaboa ili polica montiranih na zid.

Sledeće, razmislite o osvetljenju. Prirodno svetlo je uvek najbolje, ali ako ga nedostaje, razmislite o ugradnji ugradnih svetala ili lusterima za dramatičniji efekat.

Na kraju, ne zaboravite na zidove. Ako ste avanturističkog duha, možete dodati zidnu tapetu sa interesantnim dezenom ili smelu boju. Alternativno, ako volite neutralniji izgled, isprobajte belu pločicu u metro stilu ili pločicu koja imitira mermer.

Uređenje modernog kupatila

Bela kupatila su klasična i vremenski neograničena, ali to ne znači da moraju da budu dosadna. Da biste uneli stil u belo kupatilo, dodajte nekoliko boja. Isprobajte šarenu zavesu za tuširanje, pločice sa uzorkom na podu ili hrabru boju zidova. Takođe, možete dodati i nekoliko dekorativnih dodataka, poput tepiha sa uzorkom, biljaka ili upečatljivog ogledala.

Takođe, dodajte nekoliko dekorativnih elemenata kako biste svoje belo kupatilo učinili modernijim. Isprobajte dvostruki lavabo sa radnom pločom od mermera ili plivajući lavabo sa radnom pločom od kvarca. Ili, ako ste hrabri, dodajte zidnu tapetu sa zanimljivim dezenom ili smelu boju.

Crno-bela kupatila su elegantna i sofisticirana, ali ponekad mogu delovati pomalo dosadno. Da biste svoje crno-belo kupatilo učinili fantastičnim, dodajte nekoliko boja. Isprobajte pločice sa uzorkom na podu, šarenu zavesu za tuširanje ili hrabru boju zidova. Takođe, dodajte nekoliko dekorativnih dodataka, kao što su tepih sa uzorkom, biljke ili upečatljivo ogledalo.

Svetle boje su odličan način da vaše kupatilo izgleda veće i svetlije. Isprobajte belu pločicu u metro stilu ili pločicu koja imitira mermer za zidove. Za pod, razmislite o svetlo obojenim vinilnim ili pločicama koje imitiraju drvo. Takođe, možete dodati nekoliko dodira boje, kao što je zavesa za tuširanje sa uzorkom ili svetli tepih.

Neka vaše kupatilo postane kutak luksuza i udobnosti, uz ove kreativne ideje za transformaciju. Bilo da preferirate moderan minimalistički pristup, tradicionalni izgled ili eksperimentišete sa bojama i uzorcima, vaše kupatilo može postati pravo remek-delo dizajna koje odražava vaš lični stil.


Borjana Božić

in4mal/gettyimages