Kako da dizajnirate raskošno parisko kupatilo?

by | August 16, 2023
parisko kupatilo

Za Francuze, parisko kupatilo je više od samo funkcionalnog prostora. To je mesto utočišta gde se odvijaju svi rituali nege, pa je dizajn posebno važan.

Dakle, ako ste ljubitelj uređenja u pariskom stilu, u nastavku pogledajte savete direktno od Francuza koji je nekoliko godina proveo u Parizu.

Kako da dizajnirate raskošno parisko kupatilo?

Paleta boja

Ako želite da postignete pariski stil u svom kupatilu, u pogledu boja, imate nekoliko opcija. Prvo, ako volite meke tonove, izaberite neutralne nijanse poput kremaste, boje slonovače, oker, prljavobele ili bež.

Članak se nastavlja posle reklama

Nekim pariskim dizajnom kupatila dominiraju prirodni, zemljani tonovi, upotpunjeni nežnim, živim bojama poput zlata, bakra i braon. Ova vrsta kombinacije boja zaista dobro funkcioniše u stvaranju tog prefinjenog i sofisticiranog pariskog kupatila.

S druge strane, ako više volite boje, neka pariška kupatila uključuju pastelne boje poput antičke bele i krem, nebeskoplave, menta zelene i lavanda ljubičaste.

Konačno, možete se odlučiti za klasičniju opciju sa potpuno belim mermerom, potpuno crnim mermerom ili crno-belim kupatilom sa dodirom zlata ili bakra.

Članak se nastavlja posle reklama

Pariski šarm u dnevnoj sobi: 5 Saveta za elegantan ambijent

Članak se nastavlja posle reklama

Pod u kupatilu

U tipičnom pariskom kupatilu, podovi su ili (osmougaone) pločice, parket ili mermer za one najotmjenije.

Osvetljenje za parisko kupatilo

U prefinjenom pariskom kupatilu pronaći ćete pronaći prelep i sofisticiran luster (vintidž ili savremeni), ali u većini slučajeva preferiraju se i svećnjaci i zidne lampe.

Članak se nastavlja posle reklama

Kupatilski nameštaj

Što se tiče nameštaja, prefinjeni vintidž komad je neophodan u svakom pariskom kupatilu!

Članak se nastavlja posle reklama

Parisko kupatilo: Kada ili tuš

Kao što znate, parisko kupatilo je mesto utočišta gde se odvijaju svi rituali nege o sebi. Zbog toga, uprkos velikoj raznolikosti tuševa, kada je značajan element. Ideja kade je da kupatilo učini mestom za opuštanje i uživanje u miru nakon dugog dana. Ako želite da je učinite fokusnom tačkom u prostoriju, odlučite se za prekrasnu kamenu podlogu ili mermernu kadu jer će vašem kupatilu dati prirodan spa izgled. Za ženstveniju atmosferu, možete se odlučiti za klasičnu kadu sa postoljem.

Članak se nastavlja posle reklama

Ogledalo za kupatilo

Što se tiče ogledala, imate dve opcije: možete odabrati šik ogledalo koje dolazi sa kitnjastim ukrasima ili samo elegantni pozlaćeni okvir.

Dekorativni predmeti

U pariskom kupatilu, dekoracija je svedena na minimum, da ne bi preplavili sve ostale detalje. Verovatno ćete pronaći prelep dozer za sapun, losion za ruke, teglu sa tuferima, posudu za sapun, nekoliko sveća, nekoliko proizvoda za kupanje i neke prelepe bočice parfema.

Članak se nastavlja posle reklama

 


Miljana Momirović

Matveev_Aleksandr/GettyImagesPlus