3 saveta kako da izaberete otmene kupatilske pločice

by | September 25, 2023
kupatilske pločice

Bilo da radite kompletno renoviranje ili samo želite da promenite kupatilske pločice, pametan izbor oblika i boja ulepšaće vaše kupatilo bez mnogo truda.

U nastavku pogledajte sasvim tri jednostavne ideje koje će transformisati prostor i učiniti ga privlačnijim, luksuznijim i zanimljivijim u samo nekoliko koraka. Bez sumnje, svaka od njih će se besprekorno uklopiti.

3 saveta kako da izaberete otmene kupatilske pločice

Tonovi dragulja su bezvremenski izbor

Ovakve boje za kupatilske pločice, poput rubincrvene, smaragrdno zelene ili tamnoljubičaste deluju bogato i unose dubinu u prostor zbog svog upečatljivog izgleda.

Dizajneri enterijera ih posebno preporučuju za kupatilo kao akcentni zid, za isticanje detalja ili, ukoliko ste ljubitelj smelog stila, čitavu prostoriju. Osim toga, mozaik pločica sa nekoliko boja je odličan izbor ukoliko imate problem da se odlučite samo za jednu.

Tekstura pločica daje minimalizmu nadogradnju

Luksuzne pločice koje izgledaju poput drveta, kamena ili drugih prirodnih materijala su već neko vreme u trendu. Uglavnom su se koristile za pod u kupatilu ali dizajneri enterijera ih sada postavljaju i na zidove. Kupatilske pločice sa uzorkom drveta ili kamena bi mogle biti predivan izbor za zid na koju je naslonjena vaša kada ili tuš-kabina.

Iako su vrlo neutralne, ovakve pločice kombinuju minimalizam i teksturu, te unose pokret u vaš prostor. U zavisnosti od dizajna, možete imitirati prirodu u kupatilu bez mnogo truda.

Kupatilske pločice: Razmišljajte van okvira

Pločice ne moraju biti samo klasični kvadrati i pravougaonici. Različiti oblici mogu da se kombinuju da bi se formirali mozaici i veličanstven izgled prostora bez mnogo truda i boja. Takvi komadi pločica pružiće mnogo šara i teksture bez potrebe da preterujete u pogledu boje.

Dizajn koji se ponavlja takođe upada u oči i dolaze u bezbroj bezvremenskih kombinacija. Isti uzorak može imati potpuno drugačiji uticaj u zavisnosti od varijacije boje, pa pažljivo razmotrite svoj prostor i kakav izgled želite da postignete kada ih birate.

Ideje za plafon u kupatilu: Učinite ga jedinstvenim


Miljana Momirović

Ivan Zaplatynskyi/GettyImagesPlus