Kako da odaberete i uklopite prirodno cveće u kupatilu?

Prirodno cveće kupatilo može učiniti vedrijim unoseći mu svežinu i boje.

by | March 21, 2023
Prirodno cveće u kupatilu

Prirodno cveće u kupatilu je sve popularniji trend. Međutim, zbog povećane vlage u kupatilu ne može svaka vrsta cveća da opstane. Naravno, ne mora biti u pitanju sobna biljka. Možete i da menjate živo cveće u vazi.

Prirodno cveće u kupatilu: Na šta treba da obratite pažnju?

U zavisnosti od toga u kakvom stilu je uređen vaš dom, zavisi i kako ćete urediti kupatilo. Samim tim, zavisi i kakve biljke ćete staviti u njega. Pored toga, u zavisnosti od količine svetlosti zavisi koliko dugo i da li će biljke moći da opstanu. Dakle, poigrajte se sa bojama cveća i vašeg kupatila i uklopite ih savršeno.

Prirodno cveće u kupatilu: Cveće u vazi

Da bi cveće u vazi  duže preživelo, preporučljivo je da odrežete krajeve stabljika dijagonalno i perite vazu minimum svaka dva dana. Možete staviti i kap hlora ili prsothvat šećera u vodu. Hlor je dobar za zaštitu od bakterija, a šećer je hranljiva materija koja će prijati cveću. Cveće koje će se prilagoditi vazduhu u kupatilu su orhideje, ljiljani i anturijumi. Ako želite da vaše kupatilo zamiriše jakim mirisom, onda su i eukaliptus i anđelika takođe dobar izbor.

Sobne biljke u kupatilu

Ako niste ljubitelj cveća u vazama ili imate prostora i  svetla za sobne biljke, onda su one pravi izbor za vas. Kao i kod cveća u vazi, možete odabrati orhideje ili anturijum. Orhideje su idealne za nežnije nijanse boja, dok je anturijum cvet jarkih boja i može poslužiti kao kontrast ili upečatljiv detalj u vašem kupatilu. Aglaonema, puzavice, paprat i filadendron su takođe odličan izbor, naročito ako volite zelene sobne biljke.

U svakom slučaju, biljke će se lako uklopiti u vaše kupatilo. Pronađite im mesto gde će imati dovoljno svetlosti i uživajte u njihovoj lepoti. Ako se odlučite za biljke sa jačim mirisima, onda ćete ujedno imati i prirodno cveće u kupatilu kao osveživač mirisa. Pustite mašti na volju i dekorišite kupatilo prirodom.


Snežana Vranić

Alla Tsyganova/GettyImagesPlus