Kako prilagoditi kupatilo za dolazak bebe?

Dolazak bebe zahteva neke promene u domu.

by | June 6, 2023
Kako prilagoditi kupatilo za dolazak bebe

Ukoliko se pripremate za novog člana porodice, nema potreba da renovirate celo kupatilo. Evo nekoliko saveta kako prilagoditi kupatilo za dolazak bebe.

Kako prilagoditi kupatilo za dolazak bebe?

Dolazak bebe zahteva neke promene u domu kako biste se što oblje snašli u ovoj ulozi. Kupanje je jedno od najnapetijih trenutaka kad se beba rodi i za to je posebno potrebno praktično i prijatno okruženje da bi sve proticalo u najboljem redu. Evo nekoliko saveta kako da prilagodite kupatilo.

Organizacija kupatila

U ovoj situaciji nema mesta za suvišne dekoracije koje zauzimaju prostor.Kupatilo treba da bude veoma praktično. Osim toga, nered izaziva nemir, a vaša beba treba da se opusti prilikom kupanja i da se pripremi za spavanje. Birajte svetle umirujuće boje kupatila i sklonite teške stvari sa visećih polica da ne bi pale na bebu.

Članak se nastavlja posle reklama

Opuštajuće osvetljenje

Veliki broj kupatila ima hladno belo svetlo što ne pogoduje opuštanju. Vaša beba je do nedavno poznavala samo tamu u majčinom stomaku. A u ovom slučaju, žuto svetlo nudi veći osećaj udobnosti od ostalih. Osim toga, preporučljivo je da ne koristite jako osvetljenje.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako prilagoditi kupatilo za dolazak bebe: Adekvatna tuš kabina

Ako nemate kadu već tuš kabinu, veoma je važno da kada u kojoj se beba kupa može da stane u tuš kabinu. I to ne samo da ona stane, već da stanete i vi sa njom kako biste mogli da okupate bebu. U ovom slučaju su najbolje tuš kabine sa fleksibilnom dizajnom vrata ili sa onim koji se otvaraju za 180 stepeni.

Pobrinite se da imate gde da obučete bebu

Novorođenčad su veoma osetljiva na toplotne udare, pa zbog toga vredi da u toplom kupatilu pronađete prostor gde ćete ga obući poput stola za presvlačenje.  Ukoliko imate malo kupatilo, obezbedite prostor bez predmeta i smetnji.

Članak se nastavlja posle reklama

Veoma je važno da bude toplo u kupatilu

Kupatilo je obično prostor bez klime i zbog toga je preporučljivo imati mali prenosni grejač kako bi okruženje bilo prijatno za bebu bez odeće.

Članak se nastavlja posle reklama

Instagram foto konkurs – “Najlepši kutak u domu”

Dakle, prilagođavanje kupatila nije tako strašno, ali je vaćžno da obratite pažnju na ovih nekoliko stvari kako biste imali funkcionalan i dobar prostor za kupanje vaše bebe.

Članak se nastavlja posle reklama

Snežana Vranić

Pornpimon Rodchua/GettyImagesPlus