Kako učiniti da malo kupatilo izgleda veće?

by | May 9, 2023
Kako učiniti da malo kupatilo izgleda veće?

Dakle, imate malo kupatilo, a želite da izgleda veće? Danas ćemo podeliti nekoliko jednostavnih saveta koji će vaše malo kupatilo učiniti odmah većim.

 

Kako učiniti da malo kupatilo izgleda veće?

Dobro odabrana boja, tapeta sa originalnim motivima ili dobar izbor pločica učiniće da i najmanje kupatilo izgleda veće, dajući mu stil i autentičnost. Ovo su naši saveti za vizuelno povećanje vašeg kupatila:

Koje boje će učiniti da malo kupatilo izgleda veće?

Ako postoji jedna boja koja unosi jasnoću i uvećava prostor, to je bela. Igrajte se sa ograničenom pastelnom paletom – od bež do puderasto ružičaste – da biste vizuelno proširili prostoriju. Ova boja je rešenje ako želite minimalistički efekat. Obojite celu sobu u istu boju: zidove, plafon i podove da biste stvorili „efekat kutije“ koji vizuelno dobija dragocene centimetre.

Nema razloga da se isključe smelije boje (ali ne previše tamne) jer daju dubinu malom kupatilu. Korišćenje svetle boje za stvaranje fokusne tačke će odvratiti pažnju od veličine sobe. Ali budite oprezni: preporučljivo je koristiti najviše dve boje jer je to ipak mali prostor koji istovremeno treba da služi za odmor.

Koje pločice odabrati da bi malo kupatilo izgledalo veće?

Zahvaljujući beskonačnom rasponu boja, veličina i dezena, moguće je promeniti izgled vašeg malog kupatila. Preporučuje se pravilo: što je kupatilo manje to su dimenzije pločica veće. Mozaici ili pločice malog formata sa jakim spojevima stvaraju patchvork estetiku koja vizuelno smanjuje prostor.

Kada je kupatilo posebno malo, beli ili ružičasti mermer daju sjaj i stvaraju prefinjenu atmosferu koja će ulepšati ovu prostoriju. Nekoliko detalja od bakra ili mesinga će podići izgled na novi nivo!

Saveti za malo kupatilo:

Sa svojim geometrijskim ili cvetnim motivima, moguće je postići pravu transformaciju kupatila. Papir za ovu preciznu upotrebu mora biti vodootporan. Izaberite svetle boje, male otiske ili pruge da biste kupatilo učinili vuzuelno većim.

Instalirajte klizna vrata. Konvencionalna vrata mogu zauzeti skoro polovinu prostorije, u zavisnosti od toga koliko je prostor mali. Klizna vrata neće ostaviti mrtve uglove i automatski će učiniti da vaše malo kupatilo izgleda veće!

I na kraju, ali ne i najmanje važno, da bi vaše malo kupatilo izgledalo veće, nemojte se plašiti prekomerne upotrebe ogledala.

 

 

 

 

 


Borjana Božić

Suleyman Ozkan/gettyimages