Kashani kolekcija kupatila od drveta

by | November 30, 2013
Kashani kolekcija kupatila od drveta

Kashani je izraelska kompanija koju su osnovala braća Efi i Shlomi Kashani. Ovaj slavni dizajnerski duo kombinuje najbolje inženjerske mogućnosti sa veštinama dizajna i ručnog rada, kako bi stvorili najlepše komade kupatilskog nameštaja.

Predmeti se proizvode u malom broju sa ograničenom proizvodnjom i stoga su lako prilagodljivi onome ko ih koristi.

Kashani kolekcija slika2

Svaki dizajn počinje skicom na parčetu papira pre nego što se pretvori u digitalni prototip upotrebom 3D modeling softvera.

Nakon dugotrajnog testiranja, proizvodi se prave od drveta, koristeći CNC glodalice, a završni detalji izrađuju se ručno.

Kashani kolekcija slika3

Kashani trenutno proizvodi tri različite grupe proizvoda koje su dizajnirali Naty Mosovich i Yonatan Assouline: „Logged up“, „Wood & White“ i „Alpha“.

Serija „Wood & White“ stvorena je pomoću CNC tehnologije kako bi se oblikovalo drvo sa prelepim kontrastom zahvaljujući upotrebi bele boje u prahu.

Kashani kolekcija slika4

Kada „Sandra“ je komplementarna sa umivaonikom „Alex“ i njegovom funkcionalnom policom „Corian“, koja je takođe deo linije stolica „Rif Raf“.

Glatke linije i elegantne obline kade „Alpha“ predstavljaju skulpturalni dodatak istoimenoj kolekciji kupatila.

Kashani kolekcija slika5

Umivaonik „Feijoa“ je savršen dodatak tom opsegu, a kada mu se pridruži stolica „Royal Fig“, sveukupan efekat kolekcije prosto oduzima dah.

Izvor: freshome.com