Kupatilo bez paravana: 7 praktičnih ideja koje će vas oduševiti

by | February 2, 2023
kupatilo bez paravana

Paravan štiti od prskanja i pruža privatnost ali kupatilo bez paravana može biti moderno i praktično u isto vreme i to bez kapljica!

7 ideja za kupatilo bez paravana

Kupatilo bez paravana: staklena ploča

Pruža vrlo atraktivan izgled bez mnogo truda. Prednost je što možete i samostalno da postavite staklenu pregradu – providnu ili malo zatamljenu. I jedna i druga opcija će propuštati svetlost i prostor učiniti vizuelno većim.

Članak se nastavlja posle reklama

Zavesa za tuš-kabinu

Davno su izašle iz mode ali u nekim kupatilima mogu da izgledaju fensi, čak luksuzno. Pokušajte da je uskladite sa ostalim detaljima i pratite ovo “pravilo” – što jednostavnije, to bolje.

Kupatilo bez paravana u spavaćoj sobi

Totalno moderno i nesvakidašnje – tuš u vašoj spavaćoj sobi. Minimalistički stil sa jednostavnim staklenim zidom bez preteranih detalja izgledaće tako luksuzno.

Članak se nastavlja posle reklama

Kupatilo bez paravana sa zidnom pregradom

Zaštitiće ostatak kupatila od prskanja, a poštedeće vas od svakodnevnog brisanja staklene ploče i pružiti više malo privatnosti. U zidnu pregradu možete ugraditi i policu koja će poslužiti za odlaganje peškira i kozmetike.

Članak se nastavlja posle reklama

 Polu-zidna pregrada

Ako želite da se svakog dana osećate kao da ste na dalekom egzotičnom ostrvu okruženi morem – ovo je za vas. Imaćete sve: dovoljno privatnosti, osećaj da ste morska boginja i nećete poplaviti kupatilo.

Članak se nastavlja posle reklama

Otvoreni tuš sa kadom

Idealno rešenje i za brzinsko tuširanje i za trenutke kada želite da se opustite nakon napornog dana. Možete ugraditi staklene ploče, zakačiti zavesu za tuš ili jednostavno – ostaviti otvoreno. Zbog udubljenja prskanje će biti minimalno.

Članak se nastavlja posle reklama

 Luksuzne staklene ploče

Slično prvom predlogu ali luksuznije. Ostavite sve u beloj boji ili dodajte zlatne detalje za kraljevski stil. Ili crne – za moderno-minimalisički dizajn. Ukoliko imate prostora, uz tuš možete postaviti i kadu.

Članak se nastavlja posle reklama

Vaše kupatilo iz snova nije nedostižno. Velika predrasuda je da kupatilo bez paravana zahteva mnogo novca i truda. Lako možete doći do rešenja koje je pristupačno i jednostavno u isto vreme, a izgleda svetski!


Miljana Momirović

in4mal/GettyImagesPlus