Kupatilo bez paravana: 7 praktičnih ideja koje će vas oduševiti

by | 2 februara, 2023
kupatilo bez paravana

Paravan štiti od prskanja i pruža privatnost ali kupatilo bez paravana može biti moderno i praktično u isto vreme i to bez kapljica!

7 ideja za kupatilo bez paravana

Kupatilo bez paravana: staklena ploča

Pruža vrlo atraktivan izgled bez mnogo truda. Prednost je što možete i samostalno da postavite staklenu pregradu – providnu ili malo zatamljenu. I jedna i druga opcija će propuštati svetlost i prostor učiniti vizuelno većim.

Zavesa za tuš-kabinu

Davno su izašle iz mode ali u nekim kupatilima mogu da izgledaju fensi, čak luksuzno. Pokušajte da je uskladite sa ostalim detaljima i pratite ovo „pravilo“ – što jednostavnije, to bolje.

Kupatilo bez paravana u spavaćoj sobi

Totalno moderno i nesvakidašnje – tuš u vašoj spavaćoj sobi. Minimalistički stil sa jednostavnim staklenim zidom bez preteranih detalja izgledaće tako luksuzno.

Kupatilo bez paravana sa zidnom pregradom

Zaštitiće ostatak kupatila od prskanja, a poštedeće vas od svakodnevnog brisanja staklene ploče i pružiti više malo privatnosti. U zidnu pregradu možete ugraditi i policu koja će poslužiti za odlaganje peškira i kozmetike.

 Polu-zidna pregrada

Ako želite da se svakog dana osećate kao da ste na dalekom egzotičnom ostrvu okruženi morem – ovo je za vas. Imaćete sve: dovoljno privatnosti, osećaj da ste morska boginja i nećete poplaviti kupatilo.

Otvoreni tuš sa kadom

Idealno rešenje i za brzinsko tuširanje i za trenutke kada želite da se opustite nakon napornog dana. Možete ugraditi staklene ploče, zakačiti zavesu za tuš ili jednostavno – ostaviti otvoreno. Zbog udubljenja prskanje će biti minimalno.

 Luksuzne staklene ploče

Slično prvom predlogu ali luksuznije. Ostavite sve u beloj boji ili dodajte zlatne detalje za kraljevski stil. Ili crne – za moderno-minimalisički dizajn. Ukoliko imate prostora, uz tuš možete postaviti i kadu.

Vaše kupatilo iz snova nije nedostižno. Velika predrasuda je da kupatilo bez paravana zahteva mnogo novca i truda. Lako možete doći do rešenja koje je pristupačno i jednostavno u isto vreme, a izgleda svetski!


Miljana Momirović

in4mal/GettyImagesPlus