Kupatilo bez vrata na tuš kabini: Ideje za dizajn

by | September 19, 2023
Kupatilo bez vrata na tuš kabini

Kupatilo bez vrata na tuš kabini možda zvuči kao rizični poduhvat. Međutim, ako vam se dopada ovakav stil kupatila, postoji nekoliko ideja koje možete da isprobate.

Kupatilo bez vrata na tuš kabini: Moguće je i tuširanje bez poplave

Tuš kabine sa vratima i paravanima su najpopularnije rešenje za odvajanje tuša od ostatka kupatila kako se ne bi pokvasilo prskanjem vode. Postoji nekoliko različitih tuš kabina koje mogu da zamene ovaj tip, a evo nekoliko ideja.

Renoviranje kupatila: 5 ideja koje štede novac

Članak se nastavlja posle reklama

Tuš iza zida

Jedan od načina da imate tuš kabinu koja neće plaviti kupatilo, a istovremeno neće imati ni vrata jeste tuš kabina iza zida. Naravno, pod same tuš kabine mora biti niži od poda kupatila kako voda ne bi izlazila napolje. Ostatak kupatila je u potpunosti zaštićen od prskanja, a vi možete da uživate u opuštajućem tuširanju.

Kupatilo bez vrata na tuš kabini: Stakleni zid

Po sličnom principu funkcionišu i tuševi sa staklenim zidom sem što je razlika u materijalu kojim je tuš kabina ograđena. Ovo je dobar način da vizuelno proširite kupatilo jer će providno staklo učiniti vaš prostor većim.

Članak se nastavlja posle reklama

I staklo i zid

Ovo je takođe jedna od veoma popularnih opcija. Naime, ljudi često biraju da donji deo bude zid, a gornji staklena pregrada. Na ovaj način ne morate da brinete da ćete ako se okliznete razbiti staklo, a sa druge strane, imaćete vizuelno veći prostor.

Članak se nastavlja posle reklama

Kupatilo bez vrata na tuš kabini: Pregrada od staklenih blokova

Stakleni blokovi nikada ne izlaze iz mode. Oni su veoma dekorativni, deluju elegantno, a osim toga, mnogo su bezbedniji od klasičnog stakla jer ih je teže razbiti. Njihova velika prednost je što propuštaju svetlost, ali pružaju i malo privatnosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Dakle, ovakav tip tuš kabine može da izgleda veoma elegantno i da vam da prostor kakav želite, a da pritom ne napravite pravu poplavu u kupatilu. Naravno, možete se odlučiti za klasične zidove ili ih možete oblepiti pločicama za prefinjeniji izgled. U svakom slučaju, budite kreativni i bićete prezadovoljni.

Članak se nastavlja posle reklama

Snežana Vranić

ProCreators/GettyImagesPlus