Kupatilo inspirisano primorjem: Italijanski šarm u vašem domu

by | August 8, 2023
Kupatilo inspirisano primorjem

Pošteno bi bilo reći da je kupatilo inspirisano primorjem jedan od najboljih načina za uređenje zbog svojih umirujućih i mekih vibracija koje unosi u dom.

Kupatilo inspirisano primorjem: Italijanski šarm u vašem domu

Neutralna šema boja

Kada je u pitanju klasično kupatilo primorskog izgleda, nećete pogrešiti sa tradicionalnom plavo-belom paletom boja. Osvežavajuće, elegantno i svestrano, plavo-belo kupatilo može uspostaviti zaista trajnu šemu u prostorima svih stilova.

Za meke, svetle i prozračne boje koje podsećaju na more, razmislite o nijansama plave, od pastelnoplave do tamnoplave, peščano bež, tople bele i bledo zelene. Ove boje se mogu koristiti za zidove u kupatilu, pločice i kupatilski nameštaj, donoseći sveže, morske vibracije.

Zamena baterija u kuhinji i kupatilu: Lako i bez dodatnih troškova

Kupatilo inspirisano primorjem: Jarke boje

Kada dizajnirate kupatilo inspirisano obalom, tamnoplava i bela su klasična osnova za paletu boja. Ali ne morate se zaustaviti ovde. Plaža je puna toliko života i živahnosti koju treba iskoristiti. Inspirišite se jarkim bojama i šarama suncobrana, sladoleda i kupaćih kostima.

Privlačno kupatilo sa šarama na zidu ili pločicama u žutoj, narandžastoj i zelenoj boji momentalno vas vodi u tople i sunčane krajeve.

Prirodni materijali

Od peškira, tepiha za kupatilo i tuš-zavese, do materijala kao što su mermer i drvo, dizajn vašeg kupatila sa prirodnim materijalima može transformisati prostor iz hladnog u udobno i privlačno.

Ako u svoje kupatilo inspirisano primerjem ugradite elemente kao što su bledo drvo, akcenti od bambusa i pletene korpe za odlaganje stvari, odmah ćete dobiti utisak kao da ste na moru.

Printovi

Naravno, ne možete pogrešiti sa elegantnom i bezvremenskom jednostavnošću plavih i belih pruga u kupatilu, ali postoji mnogo drugih načina na koje možete da ga ukrasite.

Da biste kreirali opušten stil tipičan za italijanske primorske destinacije, pogledajte smele šare u mediteranskim bojama, koje podsećaju na stabla limuna, plavo nebo ili listove bosiljka. Zidovi oslikani muralima i ukrasne pločice doneće dašak italijanskog letnjeg glamura u vaše kupatilo.

Dekorativni predmeti

Kada uređujete minimalističko priobalno kupatilo, pokušajte da se držite podalje od više kliše dizajna koji mogu stvoriti nepotreban nered, kao što su teški nautički predmeti (sidra, brodovi i užad). Nema potrebe da budete očigledni da biste stvorili primorsku atmosferu.

 


Miljana Momirović

Studio Peck LLC/GettyImagesPlus