Kupatilo o kakvom maštate: Spa doživljaj kod kuće

by | May 3, 2023
Kupatilo o kakvom maštate: Spa doživljaj kod kuće

Umesto da tragate za spa centrom, napravite opuštajuči ambijent u sopstvenom kupatilu i prepustite se relaksaciji kad god poželite.

 

Spa doživljaj za potpunu relaksaciju

 

Prirodni elementi za spa kupatilo

Da biste kreirali opuštajući ambijent neophodni su neki elementi iz prirode, a to može da bude saksija sa zelenilom, aksesoari neophodni za negu tela i masažu izrađeni od drveta, mada ne bi bilo loše i da neki prizor iz prirode prenesete u ovaj kutak svog doma.

Funkcionalnost na prvom mestu

Gotovo da nema žene koja drži do sebe a koja ne poseduje gomilu sitnica za negu lica i tela. Upravo tu se pokazalo dobro imati više zidnih ormarića ili, kao što je to ovde slučaj, umivaonik postaviti na mnogo širu drvenu ploču nego što su njegove dimenzije. Tako će biti mesta i za sve stvarčice koje će vam uvek biti pri ruci.

Spa kupatilo: Svaki detalj je važan

Lepo je kada ne morate da birate između tuškabine i kade. Ovo je moguće samo u kupatilima većih dimenzija, ali i u toj situaciji treba voditi računa o dimenzijama sanitarija i njihovom pozicioniranju. Osim toga, povedite računa o skladu materijala – na primer, ovde je toplina drveta savršeno kombinovana sa veštačkim materijalima, a odsustvo jarkih detalja i elemenata doprinelo je stvaranju opuštajućeg ambijenta.

Spa doživljaj uz atraktivne motive

Mnogi proizvođači pločica u svojoj ponudi imaju dekorativne pločice s motivima iz prirode, poput lotosa, vulkanskog kamenja, mahovine, vode… Upravo njima možete da postignete izgled spa zone u svom kupatilu. Ove pločice se prodaju na komad, i dovoljno vam je nekoliko komada da kreirate celu sliku.

Neizostavni detalji u svakom kupatilu

Stazica u kupalu dobro će doći kako biste sprečili klizanje prilikom izlaska iz kade. U prodavnicama opreme za dom pronaći ćete različite modele, a najbolje je da uzmete od prirodnih materijala koje se lako održavaju. Pletena stoličica uvek dobro dođe za odlaganje sitnica, a i lep je ukras u svakoj spa zoni.


Borjana Božić

Olga Yefimova/gettyimages

Tags: