Kupatilo – pametnim planiranjem do prostora

by | January 3, 2023
Kupatilo - pametnim planiranjem do prostora

Donosimo vam nekoliko primera koji će vam, nadamo se, biti od pomoći kad rešite da renovirate kupatilo.

 

Kupatilo – pametnim planiranjem do prostora

Kad je reč o malim kupatilima, moramo biti posebno snalažljivi, pa i maštoviti, kako bismo iskoristili svaki centimetar prostora. Kako nam se čini, najveći problem je gde i na koji način smestiti veš-mašinu.

 

Atraktivno kupatilo male kvadrature

Iako je površinom veoma malo, ovo kupatilo zaista pleni svojim izgledom. Osim aktuelne kombinacije tamnosive i drveta, tu je i upečatljivo kružno ogledalo sa led rasvetom. Nameštaj je rađen po meri, od pločastog materijala otpornog na vlagu. Ispod ugradnog umivaonika ima dovoljno prostora za pribor za ličnu higijenu, kao i sredstva za čišćenje, a u okviru ormana, koji se pruža čak do plafona, našlo se mesta za veš-mašinu.

Dobro organizovano kupatilo

Odlična organizacija u malom kupatilu. Ne znamo da li je zid pored toalet šolje sa ugradnim kotlićem već bio tu, ili je naknadno napravljen od gips-kartonskih ploča namenjenih za vlažne prostore, ali činjenica je da je upravo on omogućio smeštanje mašina za pranje i sušenje veša, dok se iznad njih našlo mesta i za ormarić za stvari koje se retko koriste.

 

Kupatilo – mesta za sve

Kad je prostor skučen, ne možemo računati na standardni nameštaj. Konkretno, ovde je bilo mesta za orman u kojem bi se smestile dve mašine i bojler, ali obična vrata nisu dolazila u obzir jer bi, zbog blizine toalet šolje, otvaranje bilo nemoguće. Iz tog razloga pribeglo se montaži “harmonika” vrata.

 

Kupatilo – iskorišćen svaki kutak

Malo kupatilo treba dizajnirati tako da bude kompaktno, funkcionalno, ali i da zadovolji vaše estetske kriterijume. Na prikazanoj fotografiji vidimo idealno rešenje – pozicioniranje veš-mašine ispod konzolnog umivaonika. Ovakva organizacija omogućava maksimalno iskorišćenje prostora i sasvim lepo izgleda. Nedostatak fioke možete nadomestiti postavljanjem polica ili formiranjem niše na zidu gde ćete moći da odložite sve neophodne stvari.

 

Stilski skladno kupatilo

Stilski sklad u ovom kupatilu, u kojem su upotrebljene bež mozaik pločice, postignut je, između ostalog, i upotrebom gips-kartona za izradu “korpusa” za kupatilski ormarić na koji se nadovezuje otvor za veš-mašinu.

Vreme je da i vaše kupatilo dobije novi izgled, a verujemo da će vam se predloženi primeri dopasti.

 

Borjana Božić

ismagilov/gettyimages