Lako do luksuznog kupatila: Ovi detalji su vam potrebni

Ukoliko vam predstoji renoviranje ili uređenje kupatila, pročitajte sledeće savete i saznajte kako do luksuznog kupatila uz samo nekoliko detalja. 

by | March 22, 2023
Lako do luksuznog kupatila

Ukoliko vam predstoji renoviranje ili uređenje kupatila, pročitajte sledeće savete i saznajte kako do luksuznog kupatila uz samo nekoliko detalja. 

Lepo i luksuzno kupatilo može doprineti boljem utisku celog doma. U kupatilu dan počinje i završava se, u njemu se opuštamo u toploj kupki, krijemo se kada god nam je potreban mali predah i najvažnije, svi koji nas posete imaju pristup i našem kupatilu. Zbog svega toga, atmosfera u kupatilu je vrlo bitna. U luksuznom prostoru se sve lakše podnosi.

Lako do luksuznog kupatila: Detalji koji su vam potrebni

Mnogo je različitih načina na koje možete učiniti da vaše kupatilo bude luksuzno. Međutim, najvažnije je posvetiti se osmišljanju budućeg izgleda kupatila obraćajući pažnju na detalje. Svako zaslužuje kupatilo u kome se dobro oseća, te pogledajte neke od detalja koji će učiniti da vaše kupatilo izgleda luksuzno.

Kada

Ne štedite pri izboru kade. Ona je centralna tačka svakog kupatila i veoma je važno da odvojite vreme i pronađete onu koja vam se najviše dopada. Kada odaberete kadu, tek onda možete birati ostali nameštaj. Pre svega bitno je da kada već na prvi pogled izgleda udobno i sjajno. Na luksuznu kadu treba da gledate kao na investiciju, a ne kao na trošenje.

Stolica za kupanje

Možda kod nas nije uobičajeno videti stolicu za kupanje u kupatilu, ali možda je baš zbog toga dobro kupiti ovaj neobičan detalj. Stolica za kupanje koja stoji u uglu vašeg kupatila uvek će pronaći način da podigne izgled vašeg kupatila na viši nivo. Možete je smestiti ispred vrata od tuša i na njoj držati peškire, losione i druge bitne stvari.

Materijali

Budite kreativni prilikom izbora materijala. Ukoliko odaberete luksuzan materijal kojim ćete obložiti svoje kupatilo, videćete koliko je lako doći do luksuznog kupatila. Ukoliko dobro osmislite budući izgled kupatila, čak i malter može izgledati luksuzno na zidovima. On daje prostoru notu savremenog, industrijskog i posebnog.

Jedinstvene pločice u tušu

Mnogo ljudi odlučuje se za klasičan tuš i pločice iste kao u ostatku kupatila. Međutim, ukoliko ste voljni da se malo više posvetite odabiru pločica za tuš, vaše kupatilo može zaista imati luksuzan izgled.

Lako do luksuznog kupatila: Biljke u kupatilu

Biljke su dobar detalj za svaku prostoriju. Ukoliko imate svetlo kupatilo u kome biljka može da živi, nemojte se ustručavati. Svako zelenilo je dobrodošlo ukoliko želite luksuzan efekat.

Paleta boja

Nemojte biti bojažljivi prilikom izbora boja za svoje kupatilo. Boje su tu da poprave opšte raspoloženje. Tamne nijanse su odličan izbor za luksuzno kupatilo. Crna, ugljena i mornaska u većim prostorijama poput dnevne sobe i kuhinje mogu izgledati sumorno. Međutim, ukoliko ih birate za manju prostoriju kao što je kupatilo, ove boje doprineće prijatnim osećanjima.

Detalji od poda do plafona

Ništa ne treba prepustiti slučaju. I malom prostoru poput kupatila potrebni su dekorativni detalji koji će ga učiniti posebnim. Zbog toga, razmišljajte o svakom centimetru vašeg kupatila i pazite da ne preterate. Prilikom odabria detala razmislite o svetiljkama, umetnosti, tehnologiji, pločicama i bilo čemu drugom što vam padne na pamet.

Lako do luksuznog kupatila: Poigrajte se sa tapetama

Ne biste verovali koliko smele tapete mogu biti luksuzan dodatak. Dobar izbor tapeda vodi vas pravo do luksuznog kupatila.

Zlatni detalji

Česma, tuš i drugi metalni detalji u zlatnoj boji mogu biti zapanjujuće luksuzni.

Upečatljiv luster

Jedan od najznačajnijih detalja koji vode do luksuznog kupatila jeste glomazni, upečatljivi luster. Osvetljenje u kupatilu je uvek bitno, ali ukoliko je vaš cilj luksuzno kupatilo, luster je onda pravo rešenje.

Ovo su neki od detalja koji bez mnogo ulaganja mogu da od vašeg kupatila naprave luksuzno. Nadamo se da vam se dopadaju naše ideje.

Jovana Jevtić

Liudmila Chernetska/ Getty Images Plus