LED osvetljenje za kupatilo: Najbolji način da unesete promenu

by | March 10, 2023
LED osvetljenje za kupatilo: Najbolji način da unesete promenu

Odaberite LED osvetljenje za kupatilo kako biste najbolje istakli karakteristike prostora i dali mu sasvim novi izgled. 

 

LED osvetljenje za kupatilo nije samo odličan način da stvorite savršeno ravnomerno svetlo u prostoriji, već ima veliki uticaj na celokupan dizajn. Ova funkcija indirektnog osvetljenja pokriva niz uređaja koji emituju od mekog i toplog do oštrog i hladnog osvetljenja, i možete se igrati sa jedinstvenim šemama osvetljenja.

Tako pomoću njih možete stvoriti ambijentalno, ali i direktno svetlo, kao i neizostavno akcentno za koje se najčešće koriste LED trake. Odabrali smo nekoliko primera vrhunskog dizajna, koji vas mogu inspirisati za male promene u vašem kupatilu.

LED osvetljenje za kupatilo: savršen spoj

U ovom slučaju, da bi se postigao jedinstven izgled i napravio savršen spoj između različitih materijala korišćene su LED trake. Na plafonu i bočnim zidovima su postavljene drvene letvice, dok je ogledalska površina zauzela jedan od zidova. Ovako postavljeno osvetljenje, istovremeno ima dekorativnu ulogu, ali i stvara prijatan ambijent.

LED osvetljenje iza ogledala

Još jedan odličan način za dodavanje mekog, difuznog sjaja je dodavanje LED trake iza ogledala u kupatilu. Ono što je interesantno je da su trake otporne na vlagu, što ih čini odličnim izborom za osvetljenje ogledala u kupatilu koji prima mnogo vode ili prskanja tokom pranja ruku. LED diode su posebno korisne iza umivaonika ili ogledala jer bacaju ravnomerno svetlo, smanjujući ili eliminišući senke na licu, korisne prilikom brijanja ili nanošenja šminke.

LED osvetljenje za kupatilo: korisne niše

Kada ljudi osvetle svoje kupatilo, često zanemaruju važnost dobrog osvetljenja pod tušem. Odličan način za korišćenje LED dioda je isticanje najmanjih uglova i udubljenja u prostoru, dodajući dekorativan efekat ovim funkcionalnim detaljima. Osim toga, osvetljavanjem često korišćenog prostora, ne morate da upalite sva svetla u prostoriji dok je koristite.

Uveravamo vas da je dodavanje LED osvetljenja u kupatilu vrlo jednostavno, a rezultat je značajno drugačiji ambijent.

 

 

 


Borjana Božić

in4mal/gettyimages