Kako postići izgled luksuzne tuš kabine bez mnogo ulaganja?

by | September 26, 2023
luksuzne tuš kabine

Uz malo truda možete imitirati izgled luksuzne tuš kabine kao da ste renovirali kupatilo. U nastavku pogledajte elemente na koje vredi obratiti pažnju.

Kako postići izgled luksuzne tuš kabine bez mnogo ulaganja?

Zamena baterije

Zamena baterija u kupatilu je definitivno najmanja stvar koju možete učiniti sa najvećim uticajem. Verovatno ste toliko navikli na njih da ih više i ne primećujete ali njihovo ažuriranje na nešto svežije i luksuznije ima instant efekat otmenosti.

Ovo može uključivati zamenu glave tuša, slavina i ručki elegantnim, savremenim opcijama. Završne obrade od poliranog nikla ili mesinga mogu dodati dašak luksuza.

Dubinsko čišćenje

Laganica. Ako ne želite da ulažete u bilo šta novo, možete učiniti da vaš tuš izgleda skuplje tako što ćete ga osvežiti. Čišćenje tuš kabine je posao koji traje sat vremena i može napraviti razliku i dovesti do toga da prostor izgleda skuplje.

Možda izgleda očigledno, ali blistavo čist tuš odmah izgleda šik i vrhunski. Osim toga, investirajte u male detalje poput eukaliptusa ispod glave tuša i moderne prostirke za kupatilo.

Ako imate „uradi sam“ veštine, idite korak dalje i očistite i ponovo fugirajte svoje pločice za tuširanje.

Najlakše skidanje buđi sa pločica u kupatilu: 4 jednostavna načina

Nakon što ste sve očistili, upalite sveću ili dodajte difuzer. Razmislite o svojim čulima – luksuzna aroma poput bergamota, tuberoze ili jasmina odmah će podići vaš prostor za tuširanje na visinu od pet zvezdica.

Luksuzni materijali

Ako želite da promenite tuš-kabinu i tražite načine da izgleda elegantno i skupo, glavni fokus treba da bude na materijalima. Završne obrade koje odaberete za svoje pločice su ono što čini vaš dizajn i imaće najveći uticaj.

Prilikom dizajniranja novog tuša, ulaganje u visokokvalitetne materijale je ključ za postizanje skupog izgleda. Razmislite o korišćenju pločica od prirodnog kamena poput mermera za zidove i podove, za razliku od manje teških materijala kao što su porcelan ili keramika.

Ovi materijali ne samo da odišu luksuzom, već i prelepo stare, dodajući bezvremensku eleganciju vašem tušu.

Zidna niša

Ovo je najotmjeniji ali najskuplji način da vaš tuš izgleda skupoceno. Odbacite sve dodatke za skladištenje koji dodaju vizuelni nered i ugradite zidnu nišu tako da sve ostane van vidokruga. Odabir ugrađenih opcija u dizajn tuša daje osećaj luksuznog hotela.

Luksuzne tuš kabine: Bez kozmetičkih proizvoda

Ako želite da vaš tuš izgleda skuplje za samo nekoliko minuta, izvadite sve kozmetičke proizvode. Proverite šta zaista treba da držite unutra, a to bi trebalo da budu samo stvari koje koristite svaki put kada se tuširate. Sve ostalo se može čuvati na drugom mestu.

Što se tiče bočica šampona i kupki kojima vam je potreban svakodnevni pristup, razmislite o sipanju proizvoda u monohromatske bočice bez brenda u skladu sa šemom vašeg kupatila.

Vrata za tuš-kabinu

Primena minimalističkog pristupa uvek će rezultirati sofisticiranim, elegantnim izgledom. Dakle, umesto da dodate gužvu tuš-kabini, izaberite dizajn tuša koji ima vrata bez okvira.

Staklo bez okvira stvara besprekoran i otvoren izgled, čineći da vaš tuš izgleda prostranije i modernije. Takođe omogućava da vaš lep rad sa pločicama zablista, poboljšavajući ukupnu estetiku.

Zavese za tuš-kabinu

Zavese za tuš-kabinu možda ne zvuče kao najelegantniji dodatak, ali možete pronaći modele koji su dizajnirani da izgledaju kao zavese. Nema više plastike na vidiku.

Glavni savet za povećanje skupljeg izgleda standardnog tuša je da preskočite klasičnu zavesu za tuš ili staklena vrata i umesto toga se odlučite za duple draperije od poda do plafona (sa vodootpornim oblogama unutra, naravno).

 


Miljana Momirović

Joe Hendrickson/GettyImagesPlus