Luksuzno kupatilo: crno-bela kombinacija mermera

by | February 8, 2023
Luksuzno kupatilo: crno-bela kombinacija mermera

Zahvaljujući lepoti ovog materijala, kupatila sa crno-belim mermerom važe za jedna od najelegantnijih. U nastavku pogledajte primere koje smo izdvojili.

 

Luksuzno kupatilo – odaberite idealnu kombinaciju mermera

Ova mermerna kupatila u crnoj i beloj boji mogu vam poslužiti kao savršena inspiracija ako razmišljate o skorijem renoviranju.

Luksuzno kupatilo sa crnim akcentima

U ovom kupatilu su upotrebljene bele mermerne pločice većih dimenzija na zidovima, dok su na podu odabrane crne i to vrlo malog fomrata, tako da daju zanimljiv mozaički efekat. Poželjno je da u okviru kupatila manje kvadrature, bele pločice postavite na zidove kako prostor ne bi delovao klaustrofobično.

Crno-bela kombinacija mermera

Zanimljiv primer na fotografiji pokazuje kako zidovi kupatila mogu dobiti nesvakidašnji izgled uz bele i crne mermerne pločice. Ovde je stavljen akcenat na horizontalnost, a posebnu dinamiku unose crni detalji, komoda i baterije. Zanimljivo je kako su crne trake upotrebljene i na podu i na zidovima naglašavajući jedinstvenog ovog dizajna.

Luksuzno kupatilo sa zlatnim detaljima

Kada se odlučujemo za ovu kombinaciju pločica, obično se crne postavljaju u delu gde je pozicionirana kada ili tuš. Tako se lako izvrši zoniranje prostorije, a možemo videti i kako popularni zlatni detalji i luksuzne visilice dolaze do izražaja na ovoj pozadini.

Luksuzno kupatilo upečatljivog izgleda

Vrlo popularan izbor koji krasi većinu luksuznih i elegantnih kupatila jesu izliveni paneli koji se postavljaju na celu površinu zida ili u određenim formatima sklapaju neobičnu sliku. Posebno moćno deluje crno-bela kombinacija koja se može lako uklopiti u minimalistička, ali i kupatila drugačijih stilova.

Vrhunski elementi za luksuzno kupatilo

Kupatilske pločice nisu jedini primer kako možete postići ovaj izgled u vašem kupatilu. Moguće je napraviti police i komode od ovog materijala, ili pronaći alternativna rešenja koja podrazumevaju da kupatilski nameštaj dobije završnu obradu u imitaciji mermera. Složićemo se da crna mermerna ploča sa ugradnim umivaonikom izgleda impozantno, a posebno će se isticati u kupatilu sa belim zidovima.

Ako do sada niste bili sigurni kako biste želeli da izgleda vaše kupatilo, verujemo da će crno-bela kombinacija i efekat koji daje mermer ući u razmatranje.

 

 

 

Borjana Božić

runna10/gettyimages