Mala kupatila: 6 zlatnih pravila koja pomažu prilikom uređenja

by | 1 februara, 2023
mala kupatila

Mala kupatila pravila su problem mnogima prilikom uređivanja doma. Bitno je znati da ovo nije drama, već lako rešiv problem.

U narednom tekstu čekaju vas saveti tri dizajnera enterijera koji će vam pomoći da uredite svoje malo kupatilo.

Mala kupatila: ne mešajte mnogo vrsta materijala

Trebalo bi da mala kupatila obezbede vizuelni kontinuitet. Zbog toga je bolje birati što manje vrsta različitih materijala. Drvo se pokazalo kao odličan materijal za kombinovanje prilikom uređenja modernog malog kupatila.

mala kupatila

sl-f/GettyImagesPlus

Mnoštvo ogledala u malom kupatilu učiniće da ono deluje veće

Ovo je trik koji je jako popularan. Mala kupatila zahtevaju više ogledala ili jedno veliko kako bi stvorila prividno veći prostor. Osim ogledala, u ovome nam mogu pomoći i druge staklene površine kao što su tuš, prozori ili slike.

Tuš je bolji izbor od kade kada su u pitanju mala kupatila

Insistirati da se ugradi kada u vrlo malom kupatilu nije dobra odluka. Tuš zauzima manje prosta i vrlo je lak za održavanje. Osim toga, danas na tržištu pojavili su se tuševi raznih oblika i materijala, tako da možete izabrati tuš prema svom ukusu.

Mala kupatila: zidni umivaonici

Jedno od zlatnik pracila kada su mala kupatila u pitanju jesu zidni umivaonici. Kako ne bi zauzeli preterano mnogo prostora, dobro je da budu lagani – leteći ili viseći. Pričvršćeni su za zid i nemaju potrebe za osloncem. Na ovaj način se štedi prostor i dobija se šiti vizuelni osećaj. Usim toga, prostor ispod uvek možete iskoristiti.

Mala kupatila: smele pločice daju identitet

Kada se već ne ističe po dimenzijama, neka se ističe zbog estetike. Ključno je izabrati moderne pločice sa ličnošću. Isto tako treba birati keramiku i tapete ukoliko ih želite. Zidovi i podovi treba da budu u centru pažnje.

Mala kupatila i upadiljivo osvetljenje

Osvetljenje je jedno od glavnih elemenata u svim prostorijama, pa tako i u kupatilu. Ono je savršen način ukoliko tražite način da vizuelno uvećate svoje malo kupatilo. Treba voditi računa o izboru sijalica, njihove boje, toplote i broja. Izaberite upečatljivo ogledalo, a zatim ga osvetlite sijalicama sa strane.

mala kupatila

in4mal/GettyImagesPlus


Jovana Jevtić

ArLawKa AungTun/GettyImagesPlus