Malo kupatilo sa tušem: 5 inspirativnih primera

by | March 1, 2023
Malo kupatilo sa tušem: 5 inspirativnih primera

Kada se projektuje malo kupatilo sa tušem prave se greške koje bi apsolutno trebalo izbeći. U nastavku vam donosimo primere koji će vas inspirisati. 

 

Malo kupatilo sa tušem: kompaktno i lepo

Jedna od najčešćih grešaka je uklapanje kade po svaku cenu. U slučajevima kada se centimetri broje i treba ih maksimalno iskoristiti, bolje je birati između kade i tuš kabine. U odabiru između ove dve opcije, složićemo se da tuš ima značajniju prednost.

S obzirom da je malo kupatilo uglavnom veličine 4 kvadratna metra, potrebno je odabrati rešenja koja će veći deo površine učiniti dostupnom. Takođe, dobra je praksa odlučiti se za transparentnu staklenu pregradu koja odaje utisak prostranosti, kao i pozicionirati tuš kabinu pažljivo uzimajući u obzir ulazne i izlazne tačke.

Malo kupatilo sa tušem

U stanovima male kvadrature, kupatilo je po pravilu malo. Međutim, tuš kabina i dalje može biti komforna i funkcionalna, uz pažljivo pozicioniranje. Kao što vidimo na prikazanoj fotografiji, specifični elementi konstrukcije ne utiču na korišćenje tuš kabine, a klizni sistem otvaranja je u velikoj meri uštedeo prostor.

Jedinstvene dimenzije za malo kupatilo sa tušem

U ovom primeru je tuš kabina kvadratnog oblika i optimalne veličine, a odabrana staklena pregrada umanjuje utisak pregrađenog prostora, čuvajući kapi vode u okviru zamišljenih granica.

Praktičnost na prvom mestu

Kako vidimo na prikazanoj fotografiji, deo predviđen za tuširanje je delimično zatvoren. Ova staklena pregrada ima prvenstveno ulogu da sačuva deo oko umivaonika i ogledalo od kvašenja. Složićemo se da je ovo rešenje vrlo praktično, a kupatilo deluje prilično prostrano.

Malo kupatilo sa tušem: promišljen dizajn

U malom kupatilu je veoma važno odabrati idealan dizajn koji ga neće učiniti vizuelno manjim. Zato su u ovom kupatilu zidovi obojeni jednom bojom, dok su se pločice sa dezenom našle na podu. Kako bi se naglasio deo za tuširanje postavljena su dva staklena panela, koji delimično čuvaju ostatak prostorije od prskanja vodom.

Malo kupatilo sa tušem: drugačija materijalizacija

Kako bi se u malom prostoru obezbedio prijatan boravak, dizajneri savetuju umerena dizajnerska rešenja sa akcentom na prirodnim materijalima ili njihovim imitacijama.

Ako su vam se dopali predlozi, vreme je da vašem malom kupatilu date novi izgled i uživate u njegovom korišćenju.

 

 

 

 

Borjana Božić

snorkulencija/gettyimages