Malo kupatilo: Kako da postane komforno

by | September 20, 2023
Malo kupatilo: Kako da postane komforno

Nakon napornog dana jedva čekamo da uđemo u kupatilo i opustimo se. Ako želite lepu atmosferu u ovom prostoru, pomoći ćemo vam dizajnerskim savetima.

Kupatilo je mesto gde provodimo vreme sami sa sobom: topli tuš, omiljeni tretmani lepote, šminka pre sastanka. Daleko je od nevažnog kako ovaj prostor izgleda.

Napravite komforno kupatilo

Pre nego što krenete u opremanje kupatila, razmislite o tome kako ćete provodite vreme u njemu i naravno kako će fukkcionisati porodica. Tek onda pristupite osmišljavanju dizajna eneterijera.

Članak se nastavlja posle reklama

Kupatilo iz snova: Korak po korak

Dajte prednost kadi

Da biste imali funkcionalno i stilski savršeno kupatilo od ključne je važnosti da razumete šta volite, kakav način života imate. Iako su u poslednje vreme veoma popularni tuševi, kada je ipak sinonim za kućni spa. Zar nema ništa lepše nego potopiti se u toplu, opuštajuću kupku uz zvuke lagane muzike?

Koristite neklizajuće podne pločice

Članak se nastavlja posle reklama

Iako su sjajne pločice možda privlačnije, one mogu da budu isuviše klizave. To baš nije najpamatniji potez kada je reč o bezbednosti porodice. Postoji tako lepa paleta mat pločica koje će ispuniti svaki stilski zahtev.

Zoniranje prostora

Članak se nastavlja posle reklama

Čak i kada je malo kupatilo u pitanju, zoniranje prostora može da napravi čuod. Na ovom našem primer zid od tuša zonira prostor, odnosno odvaja ga od dela s toaletnom šoljim. Ovaj trik takođe vizuelno uvećava prostor.

Igrajte se rasvetom

Članak se nastavlja posle reklama

Rasveta u kupatilu i te kako utične na celokupnu atmosferu. Odlučite se za kombinaciju ugradnih LED svetilji ili trake tako da možete da dočarate određene akcentne detalje u kupatilu. Poreudite se da možete da podešavat ejačinu svetla u zavisnosti od toga za šta koristite kupatilo.

Prostor za skladištenje

Članak se nastavlja posle reklama

Za svako kupatilo veoma je važan prostor za skladištenje stvari poput peškira ili sredstava za negu tela. Police ili zatvoreni ormarići su dobre ideje, bito je samo da sve izgleda uredno i čisto. Ako ima mesta, možete da nabavite i mali frižider za kozmetiku kako bi kreme bile na sigurnom. Sve što je potrebno za  kupanja najbolje je čuvati u istoj prostoriji.


Dijana Škorić

Liudmila Chernetska / gettyimages.com